Zijderoute door Dierenpark Emmen


Dierenpark Emmen opent een nieuwe route, De Zijderoute. Diverse aspecten van de Zijderoute zullen in het park te ontdekken zijn, zoals de zijderupsen en hun cocons, waaruit de natuurzijde wordt vervaardigd en het leven van de exotische dieren, die in het wild aan de lange Zijderoute leven.

De ontdekkingstocht wordt gelanceerd door de bouw van de website ZooZijde.nl. Zijde is duizenden jaren lang één van China’s belangrijkste handelsproducten geweest. Zijde werd in China al in 3000 v.C. geproduceerd. Het opkweken van zijderupsen en het verwerken van hun cocons tot zijde was een uiterst belangrijk handwerk. De beroemde zijderoute maakte handel tussen China en Europa mogelijk. Zijde, jade en porselein uit China werden geruild tegen goud, edelstenen, ivoor en textiel uit het Westen. Dankzij die handel kwam er ook uitwisseling op gebied van cultuur, technologie en godsdienst. Met name tijdens de Tang-dynastie in de 7e t/m de 9e eeuw ontstond een samenleving met grote rijkdom en ontwikkeling, dé bloeitijd van de Chinese cultuur.

ZooZijde.nl is een informatieve en educatieve website over De Zijderoute in Dierenpark Emmen. Op de website kan de bezoeker alles te weten komen over de route en de dieren die de handelsreizigers onderweg tegenkwamen. Daarnaast kunnen zij hun eigen zijderoute uitstippelen op de website door middel van een interactieve kaart. Op die manier bepalen de bezoekers zelf welke dieren zij tijdens hun ontdekkingreis in het dierenpark tegenkomen. Verder geeft een activiteitenprogramma op de website weer welke activiteiten er rondom De Zijderoute in het park gepland zijn. Een preview van de website kan al bekeken worden op http://www.zoozijde.nl/.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.