App voor blokje om

App voor blokje om 9

Samen een blokje om wordt makkelijker dankzij deze app.


Niet altijd dat zelfde saaie, verplichte, wandelingetje met de hond of kinderwagen. Maar eens op een andere manier naar buiten, gewoon omdat bewegen gezond is. Met de vandaag geïntroduceerde blokje om app wil Zorgverzekeraar Agis laten zien dat bewegen ook gemakkelijk en plezierig is. Smartphone gebruikers kunnen met deze app wandelroutes bekijken om zo op een leuke manier en met highlights uit de omgeving aan hun dagelijkse portie beweging en frisse lucht te komen. Juist gedurende de komende wintermaanden is buiten bewegen en het opvangen van licht van groot belang volgens de onderneming.
Dagelijks wandelen zorgt ervoor dat mensen zich fitter voelen. De bloedsomloop verbetert en de stofwisseling versnelt. Onderzoeken tonen aan dat daglicht en buitenlucht bijdragen aan een goede gemoedstoestand*. De Agis blokje om app stimuleert de deur uit te gaan en zo bewegend te voldoen aan de aanbevolen hoeveelheid licht en frisse lucht.
De blokje om app genereert op basis van de gewenste loopafstand telkens een wisselende route. De app maakt het luchtje
scheppen nog aantrekkelijker doordat gebruikers nieuwe buurten kunnen ontdekken en interessante informatie krijgen over de huidige (wandel)omgeving. De “reisleider” geeft highlights op de route weer, eventueel met een foto erbij. Samen wandelen? Het is vaak leuker om met anderen te wandelen dan alleen. De app maakt het gemakkelijk om mensen uit te nodigen voor een blokje om. Vrienden kunnen worden aangezet tot meer wandelen door de app door te sturen via sociale media. De app is te downloaden via agisweb.nl/blokjeom
*Bron: Stichting Onderzoek Licht en Gezondheid en Nederlandse vereniging voor Slaap – Waak Onderzoek
(NSWO) 2010.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.