Cruise vanuit Rotterdam

Cruise vanuit Rotterdam 9

De MS Rotterdam.


Holland America Line speelt in op de wens van Nederlandse gasten om dicht bij huis in te schepen en biedt komend jaar 34 cruises van of naar Amsterdam en Rotterdam. Totaal 29 van deze cruises zijn rondreizen, een stijging van 13 ten opzichte van 2011. Daarnaast maakt het ms Rotterdam in 2012 voor het eerst ook in de herfst en winter cruises naar zonnige bestemmingen vanuit Nederland, dankzij de keuze voor Rotterdam als vaste ‘thuishaven’.

Vier Holland America Line schepen komen in 2012 naar Nederland, waaronder het meest intieme schip ms Prinsendam (835 gasten) en ms Eurodam (2.104 gasten) uit de Signature-klasse, dat in 2008 door HKH Koningin Beatrix is gedoopt. Ms Ryndam (1.260 gasten) vertrekt vier keer uit Nederland, terwijl het vlaggenschip ms Rotterdam (1.404 gasten) Rotterdam als vaste thuisbasis krijgt en vanaf het voorjaar 2012 al haar cruises (12) vanuit de Maasstad zal starten.

‘Er is een sterk stijgende belangstelling voor cruise-vakanties. Dan is niets comfortabeler dan dicht bij huis in te schepen, in plaats van naar een cruisehaven in het buitenland te moeten reizen. Dat bespaart de nodige reistijd en de eventuele kosten van een vliegticket’, zegt Nico Bleichrodt, Director of Sales van Holland America Line. ‘Gasten gaan in Amsterdam of Rotterdam aan boord, pakken hun koffers uit en de vakantie kan beginnen. Met deze uitbreiding in vertrekmogelijkheden en vaarroutes, is de moeilijkste beslissing welke cruise te kiezen’.

Holland America Line maakt volgend jaar negen, zevendaagse cruises naar de Noorse Fjorden, met keuze uit twee verschillende routes en drie schepen, te weten ms Rotterdam, ms Ryndam en ms Eurodam. Daarnaast biedt de cruisemaatschappij 13 bijzondere 10 tot 15-daagse cruises naar Noord-Europa, met onder meer een bezoek aan de Baltische Staten en St. Petersburg. Voor liefhebbers van zonnige bestemmingen zijn er negen vaarroutes vanuit Nederland naar de Middellandse Zee en de Canarische Eilanden, variërend van 11 tot 21 dagen.

Voor overwinteraars, die de Nederlandse winter graag even ontvluchten, introduceert Holland America Line een 34-daagse cruise ‘Caribbean Odyssey’. Via de Canarische Eilanden en de Azoren vaart het ms Rotterdam over de Atlantische Oceaan naar de warme Carïbische wateren en bezoekt de voormalige Nederlandse Antillen en andere zonnige eilanden.

Met nagenoeg één bemanningslid voor elke twee gasten, is het serviceniveau en de gastvrijheid aan boord hoogstaand, zo stelt het bedrijf zelf vast. De tarieven beginnen op € 749 per persoon, op basis van twee personen in een stateroom, voor een zevendaagse cruise naar de Noorse Fjorden. Meer informatie: www.hollandamerica.nl.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.