De top 10 van Oost Kaap


De zomer is in aantocht in Zuid-Afrika en de Oost Kaap staat in bloei. Een mooi seizoen om deze provincie te bezoeken. Er is zoveel te zien, te doen en te ontdekken, niet voor niks wordt de Oost Kaap ook wel de Adventure Province genoemd. Een speciale top 10 is er samengesteld van de must see’s en do’s voor de Oost Kaap, gegarandeerd spectaculair!

1. Beleef het indrukwekkende Tsitsikamma regenwoud vanuit een andere hoek. Doe een Treetop Canopy Tour, de eerste in z’n soort in Afrika. Loop over de boomtoppen en zie het bos van bovenaf. Of voel de adrenaline sidderen tijdens een bloedstollende attractie bij de Bloukrans Bridge Bungy: de hoogste bungy jump ter wereld (216 meter).

2. Leer meer over de geschiedenis, breng een bezoek aan de geboortestad van Nelson Mandela: Qunu, en treedt in zijn voetsporen. Voor wie meer wil weten over het leven van Nelson Mandela moet naar het Nelson Mandela Museum.

3. Geniet van de prachtige Wild Coast tijdens een hotel Hiking Trail. Wandel langs de kust via ongerepte paden en kom langs pittoreske dorpjes. In juni/juli kan men hier ook de grote trek van sardines zien: de Sardine Run. Een groots, natuurlijk spektakel! De Wild Coast staat bekend voor vele outdoor activiteiten zoals paardrijden, wandelen en surfen.

4. Een Big 7 safari mag niet ontbreken tijdens een bezoek aan Zuid-Afrika. Nergens ter wereld te zien, behalve in de Oost Kaap! De olifant, neushoorn, luipaard, buffel, leeuw, walvis en witte haai waren nog nooit zo dichtbij. En dat allemaal malaria-vrij!

5. Bezoek de Valley of Desolation (Vallei der Verlatenheid). Dit geologische verschijnsel is uitgeroepen tot nationaal monument en ligt in het Camdeboo National Park. Hier kan ook een bezoek gebracht worden aan het beroemde Owl House Museum in Nieu-Bethesda. Helen Martins kunst is een krachtige mix van Christelijke iconen, Oosterse filosofie en fantasie. Wat begon als het decoreren van het huis eindigde in een mystieke attractie van licht, donker en kleur.

6. Op culinaire safari in de Oost Kaap! Proef het lamsvlees uit de Karoo. Beroemd en ongeëvenaard dankzij de kruidige smaak. Liefhebbers van lamsvlees mogen zich deze delicatesse echt niet laten ontgaan. Ook de andere lokale producten zijn overheerlijk en verkrijgbaar in een van de Nanaga Farm Stalls. Versgebakken ovenheerlijke hartige taarten, home-made jams, koekjes en nog veel meer lokale specialiteiten kunnen toeristen hier kopen en proeven. Voor een ontbijt of een korte stop langs de N2, de R10 of de R72.

7. Breng een bezoek aan het National Arts Festival in Grahamstown, het grootste en meest kleurrijke culturele evenement van Afrika.

8. Surfers opgelet: De golven in Jeffreys Bay zijn wereldwijd bekend en berucht. Jaarlijks vinden hier de Billabong Surfkampioenschappen plaats.

9. Bezoek het indrukwekkende Baviaanskloof. Het is een van de acht beschermde natuurgebieden in Zuid-Afriak en staat op de World Heritage Site. Het mega-reservaat ligt ongeveer 120 kilometer ten westen van Port Elizabeth en bestaat uit ongeveer 200 vierkante kilometers ongerept, ruig en bergachtige terrein.

10. Geniet van het beeldschone uitzicht na een lange beklimming van Naudesnek, de hoogste bergpas van Zuid-Afrika. De Oost Kaap staat bekend om zijn prachtige hikingtrails dwars door de ongerepte natuur!

Meer weten? Kijk voor tips of informatie op www.visiteasterncape.co.za

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.