Freeride wint aan populariteit

Freeride wint aan populariteit 9

Je eigen route zoeken in de sneeuw.


De Skitoerencommissie, autoriteit op het gebied van toerskiën en freeriden, houdt op 6 november de jaarlijkse Informatiedag. Naast allerlei tips en wetenswaardigheden wordt ook het nieuwe Skitoerenprogramma 2012 gepresenteerd met een groot aanbod van toerskiën en tal van mogelijkheden om te gaan freeriden. Het Skitoerenprogramma 2012 heeft voor zowel de minder ervaren als de ver gevorderden een gevarieerd aanbod.

Freeriden en toerskiën zijn populaire bergsporten, waarvoor ook bij de Skitoeren in Nederland de belangstelling sterk toeneemt. Toerskiërs lopen omhoog op plekken waar geen skiliften zijn, om vervolgens te genieten van maagdelijke poedersneeuwhellingen waar nog niemand zijn sporen heeft achtergelaten. Het kiezen van je eigen route op zoek naar de mooiste afdalingen is voor vele enthousiaste toerskiërs en freeriders de ultieme wintersport.

Aan deze vorm van wintersport zijn risico’s verbonden en is het noodzakelijk allerlei veiligheidsmaatregelen in acht te nemen om blessures of ongelukken te voorkomen. Veiligheid staat voorop en daarom worden de tochten van de Skitoerencommisssie altijd georganiseerd met officiële berggidsen uit de verschillende Alpenlanden.

De Skitoeren informatiedag op 6 november 2011 begint om 13.00 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur. Het adres:, Lloyd Hotel en Culturele Ambassade, Oostelijke Handelskade 34, 1019 BN Amsterdam. Voor meer informatie zie: www.skitoeren.nl of bel met het secretariaat van Skitoeren, 070-3101145.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.