Kamperen in de winter

Wat zijn uw ervaringen met kamperen in de sneeuw?


Kamperen wordt onlosmakelijk geassocieerd met de warme jaargetijden lente, zomer en herfst. Maar ook in de wintermaanden kan een campingvakantie in een stacaravan, chalet of bungalow een aangenaam (en goedkoop) alternatief zijn voor het hotel. Een toenemend aantal campings opent zijn deuren 12 maanden per jaar. Wat te denken van een verblijf op een camping in de kerstvakantie, winterkamperen in een aangenamer klimaat of vanaf de camping een stad als bijvoorbeeld Parijs of Barcelona bezoeken. Campingreisorganisatie Ecamp heeft zijn aanbod aan campings die ook de wintermaanden open zijn nu overzichtelijk gebundeld. ‘Kan het in een tent tijdens vorstdagen behoorlijk afzien zijn, het comfort in onze stacaravans, chalets of bungalows is op koude dagen aangenaam. Ook qua prijs worden de wintermaanden warm aanbevolen – die kan in vergelijking met het hoogseizoen meer dan 50% lager uitvallen,’ stelt Ecamp marketing manager Alida Dorenbosch. Ecamp biedt meer dan 20 wintercampings aan in Europa. Zie de link www.ecamp.nl/wintercampings voor het volledige overzicht.

Kerstvakantie op de camping
Ook in het eigen land kan het goed toeven zijn op campings tijdens de feestdagen: zo heeft vakantiepark Beekse Bergen verwarmde bungalows met zebra-, luipaard- of girafmotieven en een verwarmd binnenbad. Of kies voor een vakantie aan het strand van Katwijk, op Recreatiecentrum De Noordduinen verblijf je in luxe duinhuisjes met afwasmachine en wifi. Er is een verwarmd binnenbad met peuterbad in Romeinse sfeer.

Buitenland
Lonkt het buitenland toch iets meer dan is er een ruime keus aan wintercampings. Camping Klein Strand in Jabbeke aan de Belgische kust biedt comfortabele verwarmde stacaravans en ligt nabij het strand en de stad Brugge. Strenge vorst? Dan is een verblijf op camping Südsee Camp in de Noord Duitse vakantieregio Niedersachsen des te leuker vanwege het tropisch zwembad, meerdere verwarmde binnenbaden, verwarmde toercaravans en satelliet tv.
In de wintermaanden vanaf je camping een bezoek brengen aan een stad – het kan met verschillende campings in het Ecamp aanbod. Zo ligt camping Yelloh! Village Paris Ile de Franse – met verwarmde stacaravans en dito buitenbad – 8okm ten oosten van Parijs en zo’n 50km van Disneyland. Gaat je belangstelling meer uit naar Rome, vanaf camping Fabulous kun je het Vaticaan letterlijk zien liggen en Barcelona is goed te bereiken vanaf camping Vilanova Park in Costa Dorada: er is een directe busverbinding naar het centrum. Ook stedentrips naar Lissabon en Porto behoren tot de opties vanaf campings in Portugal.

Skiën en schaatsen
De lange latten kunnen mee naar camping Colline de Rabais in de Belgische Ardennen. In de omgeving kan men namelijk skiën. Zowel de stacaravans als de kampeerbungalows – houten huisjes voorzien van een dak van tentdoek – zijn verwarmd.
Ook in noordelijke richting zijn er opties voor een campingverblijf in de koude maanden. Camping Lagunen in Zweden heeft modern uitgeruste chalets met verwarming, afwasmachine en wifi en camping Lalandia Rødby in Denemarken heeft een waterpark van 7400 m² verwarmde zwembaden binnen en buiten. Voor winterpret is er een overdekte schaatsbaan.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.