Kerst bij de buren

Suikergoed hoort er zeker ook bij. Foto: Rheinland-Pfalz Tourismus GmbH
Prachtig versierde bomen bewonderen, de geur van gebraden appels en kaneelwafels door pittoreske stadskernen volgen en traditionele gebruiken en ambachten leren kennen. Dit alles en nog veel meer kunnen de bezoekers ervaren op de kerstmarkten tussen Trier/Moezel en Worms/Rijn-Hessen, Bad Neuenahr-Ahrweiler/Ahr en Landau/Palts. In de adventstijd veranderen talrijke steden in Rijnland-Palts met hun nauwe steegjes, historische vakwerkhuizen en kerken in een indrukwekkende zee van lichtjes en betoveren door hun heel bijzondere charme.

Zo bevindt zich bijv. in de pittoreske ambiance van het oude stadsgedeelte van Koblenz, niet ver van het “Deutsche Eck”, de kerstmarkt met regionale tafelgeneugten en traditionele ambachtelijke kunst. Ten zuiden van de Moezelmonding weten steden en dorpen in de bovenloop van het Midden-Rijndal te betoveren door hun kerstsfeer. Verder langs de Rijn omhoog kunnen de bezoekers in de kronkelsteegjes rond de dom van Mainz naast bonte Renaissance-façades een elf meter hoge kerstpiramide bewonderen.

En aan de Moezel bekoort bijv. het in kerstsfeer versierde marktplein in Bernkastel-Kues met zijn vakwerkgebouwen en de Glühwein van voortreffelijke Moezelwijnen.

Geschenkideeën voor kerst
Kerstmis staat weer voor de deur en dus begint ook weer de zoektocht naar bijzondere cadeaus voor de dierbaren. Voor eenieder die onvergetelijke ervaringen cadeau wil doen, bieden de tegoedbonnen van Rheinland-Pfalz Tourismus GmbH een omvangrijke keuze: in het WandelWonder Rijnland-Palts wachten talrijke, van een keurmerk voorziene wandelroutes, langeafstandswandelpaden, korte routes en rondtochten erop om tijdens een wandeling te worden ontdekt (www.wandelaarswelkom.info).

Fietsliefhebbers kunnen op de vele fietspaden- en routes hun hart ophalen aan afwisselende toermogelijkheden door de fietsdeelstaat Rijnland-Palts (www.fietserswelkom.info).

Voor wijnliefhebbers en gourmands bieden de wijnregio’s in Rijnland-Palts aantrekkelijke WijnRijk-arrangementen met een uitstekende wijnervaring (www.wein-reich.info). En de verwenarrangementen van „IchZeit“ Rijnland-Palts zijn een passend cadeau voor eenieder die ver weg van de dagelijkse sleur tot rust wil komen (www.ichzeit.info).

Een heel groot plezier doet men zijn dierbaren ook met de “FreizeitCARD” voor Rijnland-Palts en Saarland. De „FreizeitCARD“ onder de kerstboom is zeer zeker een goed idee en zorgt nu al voor een aanbod van 168 onvergetelijke korte vakanties voor het seizoen 2011/2012. Kijk voor meer informatie over de “FreizeitCARD“ en reserveringsmogelijkheden op www.freizeitcard.info.

De uurtjes van rustige bezinning kan men tenslotte ook genieten tijdens de feestdagarrangementen van de gastgevers in Rijnland-Palts of doorbrengen bij een van de vele evenementen in de vrijetijdsvoorzieningen en culturele instellingen van de deelstaat.

Kijk voor meer informatie over kerst in Rijnland-Palts op www.rlp-info.de/weihnachten.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.