Komodo verkozen tot natuurwonder

Het gebied met de varaan waar het om bekend staat.


Goed nieuws voor Indonesië, want het Nationaal park Komodo is via de organisatie van new7wonders door miljoenen mensen wereldwijd verkozen tot één van de New 7 Wonders of Nature. Het immens grote natuurpark wist concurrenten zoals de Vesuvius in Italië en de Kilimanjaro in Tanzania te verslaan. Nationaal park Komodo staat wereldwijd bekend als thuishaven van de komodovaraan en heeft de nieuwe titel mede te danken aan haar veelzijdige flora en fauna.

Eenmaal aangekomen in het 1,733km2 tellende Nationaal park Komodo is het meteen duidelijk waarom miljoenen mensen het park verkozen hebben tot één van de zeven natuurwonderen ter wereld. De kleurrijke vulkaanlandschappen zijn begroeid met regenwoud, mangrovebossen en rijstvelden. Door verschillende onderstromen is er een grote aanwas plankton in de onderwaterwereld van 603km2. Mede door de aanwezigheid van plankton is het park een aangename voedselbron voor de meest bijzondere vissoorten en zoogdieren; van manta’s tot aan walvissen.

Wandelen en snorkelen rondom Komodo
Uiteraard mogen de Komodovaranen niet gemist worden, maar er is meer te zien in het Nationaal Park Komodo. De wandelroutes vanaf Loh Liang naar Gunung Ara, Poreng Valley en Bukit Randolph zijn een must voor de wandelliefhebber. Lopend is de beste manier om de schoonheid van de zeer diverse flora en fauna te ontdekken. Voor snorkelliefhebbers biedt Pink Beach uitkomst. De schilderachtige kustlijn dankt haar naam aan het vele bloedkoraal dat het witte strand een roze tint heeft gegeven.

Bereikbaarheid Nationaal park Komodo
Komodo eiland is goed bereikbaar vanaf het eiland Flores. Vanuit Denpassar (Bali) vertrekken er dagelijks vliegtuigen naar Lubuan Bajo. Komodo is met de boot goed bereikbaar vanuit Lubuan Bajo. Een andere manier van reizen naar Nationaal park Komodo is per boot vanaf Lombok. Voor de echte avonturier biedt een 3-daagse bootreis uitkomst, naast Nationaal park Komodo, vaar je ook langs andere eilanden en kun je tegelijkertijd genieten van de meest spectaculaire kustlijnen die Indonesië rijk is. Een aanrader is om naar het minder bekende Rinca eiland te gaan, dat ligt dichter bij Lubuan Bajo en daar is een grotere kans om de komodovaraan te spotten.

Over Indonesië
De Republiek van Indonesië bestaat uit 17.504 grote en kleine tropische eilanden, gelegen tussen de continenten Australië en Azië. Het land heeft 215 miljoen inwoners en meer dan 200 verschillende etnische bevolkingsgroepen. Vanuit Nederland is Indonesië goed bereikbaar. Veel vliegtuigmaatschappijen zoals KLM (via Singapore) Garuda (via Dubai) en Cathay Pacific (via Hong Kong) vliegen naar Indonesië. Meer informatie over Indonesië: http://www.toerisme-indonesie.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.