Leukste plekje van Frankrijk


De regio Poitou-Charentes, gelegen aan de Franse Atlantische kust, staat in de top 10 ‘Best in Travel 2012’ regio’s van Lonely Planet. Voor dit nieuwe reisboek reisden redacteuren, medewerkers en bloggers de hele wereld af om de beste reisbestemmingen voor 2012 in kaart te brengen. Poitou-Charentes wist als enige Franse bestemming een plek in deze prestigieuze lijst te veroveren.

De boeken van Lonely Planet behoren tot de bekendste en meest populaire reisboeken ter wereld. Poitou-Charentes is volgens Lonely Planet dé Franse bestemming om ‘back to nature’ te gaan. De regio is een stuk rustiger dan de Méditerranée (maar telt vrijwel evenveel zonuren) en is ideaal voor gezinnen. Lonely Planet selecteerde een aantal highlights, waaronder het begroeten van nieuwsgierige eendjes vanuit je kano in Marais Poitevin, fietsen op Île de Ré, het glas heffen in Cognac en het verkennen van La Rochelle met fascinerende musea en het Aquarium. Onder de Fransen wordt La Rochelle vooral bezocht voor een lang weekend, maar volgens Lonely Planet weten lang niet genoeg buitenlandse toeristen deze regio te vinden. Mede dankzij de goede ligging en de diversiteit aan activiteiten wist Poitou-Charentes de 10e plaats te behalen in de top 10.

Consumenten vinden meer informatie over Poitou-Charentes op www.franse-atlantische-kust.nl.


Grotere kaart weergeven

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.