Met elektrische fiets door België

Met elektrische fiets door België 9
Bruikbaar bij elk weertype, inzetbaar op alle terreinen, handig in groepsverband maar bovenal: comfortabel. De elektrische fiets is aan een steile opmars bezig. Toerisme Provincie Antwerpen speelt hierop in met zes e-bikeroutes in de Kempen, 25 logeeradressen met fietsverhuur, pechverhelping en tientallen oplaadpunten. Een totaalpakket voor de e-biker, uniek in Vlaanderen.

Inga Verhaert, gedeputeerde voor toerisme: “We ontvingen de voorbije maanden heel wat signalen van gemeenten dat de belangstelling voor e-bikeroutes groeit. Met de hulp van een privépartner – Powergrid uit Geel – kunnen we de e-biker nu een totaalpakket aanbieden. Wie zelf geen elektrische fiets heeft, kan die bij een 25-tal logeeradressen in de Kempen huren voor één dag. Je ontvangt bovendien een gsm-nummer van een pechverhelpingsdienst, zodat je zorgeloos vertrekt.”

De brochure ‘De Kempen per e-bike’ presenteert handige kaartjes met 6 lussen langs het fietsroutenetwerk. De routes starten in Balen, Kasterlee, Lille, Geel, Mol en Lier en illustreren de troeven van het Kempense landschap. De afstand varieert van 50 tot 70 km.
Onder het motto ‘Minder trappen, meer beleven’ gaat extra aandacht uit naar sfeervolle haltes onderweg: fotogenieke hoekjes, bijzondere attracties of heerlijke picknickplekjes. Verder heel wat adressen die streeklekkers serveren, zoals ijsjes op basis van geitenmelk, vers appelsap uit de … automaat of Geelse hartjes voor de thuisblijvers.

Succesnummer
25 hotels, B&B’s, campings en vakantiewoningen in de buurt van de routes werken mee aan het project en verhuren voortaan e-bikes aan hun gasten. Bij een 30-tal fietscafés, fietsresto’s en attracties kun je, indien nodig, je fiets opladen. Inga Verhaert: “Het enthousiasme bij de partners is groot. Nu kijken we vooral uit naar de reacties van de fietser. Je hoeft echter geen helderziende te zijn om te voorspellen dat dit een succesnummer wordt. We denken intussen al hardop over e-bikeroutes in Antwerpen en Scheldeland. Als de Kempense trajecten in de smaak vallen, volgen er in 2012 ongetwijfeld nieuwe elders in de provincie.”

De gratis brochure ‘De Kempen per e-bike’ is verkrijgbaar bij de toeristische infokantoren van de gemeenten langs de e-bikeroutes. Online bestellen en downloaden kan via www.antwerpsekempen.be.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.