Museum over Koude Oorlog


Het Brabantse Wanroij krijgt een museum over de Koude Oorlog. Het wordt ondergebracht in een voormalig mobilisatiecomplex aan de Noordstraat. Het wordt in ruim een jaar omgebouwd. Dat heeft de provincie Brabant, die eigenaar is geworden van het terrein, vrijdag bekendgemaakt.

De klus moet volgens de provincie wil zo snel mogelijk aangepakt worden, omdat de gebouwen in slechte staat verkeren. Het complex bestaat uit een wacht- annex kantoorgebouw, een werkplaats voor kleine reparaties, loodsen voor voertuigen, opslagplaatsen voor munitie, benzine, olie en smeermiddelen en magazijnen. In de plannen wordt ook rekening gehouden met de aanleg van een wandelroute met verwijzingen naar gebeurtenissen uit de periode na de Tweede Wereldoorlog tot 1991.

Ook worden twee van de hallen op het terrein ingericht om aandacht te kunnen besteden aan de Koude Oorlog. De provincie heeft de grond gekocht van de gemeente Sint Anthonis. Voor de inrichting van het terrein wordt samen gewerkt met de kunstzinnige organisatie Diabolo Produkties in Tilburg.

Een presentatie over de mogelijke inrichting van het terrein staat hier onder (het begint nogal saai, maar wordt later informatiever).

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.