Nieuw: Luxe kamperen met CampingXL

Nieuw: Luxe kamperen met CampingXL 9

Een van de accomodaties van CampingXL


Luxe kamperen wint aan populariteit. CampingXL heeft zich als nieuwe speler op dat marktsegment gemeld. CampingXL, dochteronderneming van VillaXL, is volgens eigen zeggen een “no-nonsense vakantie-expert die zich richt op de verhuur van de mooiste accommodaties op de beste campings in Europa”. Bij CampingXL staan comfort en kwaliteit centraal en daarvoor zijn luxe stacaravans en chalets geselecteerd op vier en vijf sterrencampings in Frankrijk, Spanje en België. De accommodaties kunnen worden geboekt via CampingXL.com.

“Op campings is, net als in de rest van de vakantiemarkt, de laatste jaren een trend waarneembaar waarbij de aangeboden accommodaties steeds comfortabeler en luxer worden. Hiermee wordt de betere stacaravan of chalet een goed alternatief voor het huren van een comfortabel vakantiehuis of bungalow. Bovendien is het aanbod aan campingfaciliteiten en de kwaliteit hiervan sterk toegenomen. Zo vind je op campings steeds vaker wellnessfaciliteiten (waaronder sauna / hammam) en meer voorzieningen voor kinderen. Een campingvakantie is hiermee uitermate geschikt voor zowel families als (senioren)stellen. Luxe kamperen spreekt dan ook een steeds bredere doelgroep aan”, zegt Bart-Jean Akkers, commercieel directeur VillaXL, die zich met CampingXL ‘op het bovenmodale segment’ richt.

De campings worden getoetst op aangeboden voorzieningen, kindvriendelijkheid en ligging en verder beschikken alle campings over een zwembad en animatieprogramma of miniclub. De campings van CampingXL scoren volgens het bedrijf gemiddeld bijna een 8 bij beoordelingen op Zoover.nl. Naast luxe stacaravans biedt CampingXL ook accommodaties op verrassende locaties. Zo kunnen vakantiegangers in Normandië verblijven in een visserslodge aan een idyllisch vismeertje of overnachten in een stacaravan in Afrikaanse stijl op een camping aan de Côte d’Azur. Voor een verwenvakantie biedt CampingXL accommodaties met twee badkamers, een stacaravan met een eigen jacuzzi op het terras, of een stacaravan met airconditioning, hangmat en plancha. CampingXL is het nieuwste initiatief van VillaXL. VillaXL is 7 jaar actief in de bemiddeling bij de verhuur van vakantiehuizen, villa’s en chalets.

Op de vraag hoe CampingXL zich onderscheidt van andere bedrijven met een soortgelijk product zegt Akkers: “Bij CampingXL staat kwaliteit centraal. Dit vertaalt zich onder andere in de keuze om alleen vier- en vijfsterrencampings op te nemen en in de strenge selectie van de aangeboden stacaravans en chalets. Daarnaast wordt deze kwaliteit weerspiegeld in de website door middel van heldere navigatie en een unieke presentatie van de aangeboden producten.” En: “België, Frankrijk en Spanje vormen momenteel de basis voor CampingXL. De komende maanden zal het aanbod uitgebreid worden met onder andere campings in Nederland en Italië. Later zullen naar verwachting andere landen volgen.”

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.