Sneeuwgarantie in Ischgl

Sneeuwgarantie in Ischgl 9

De 1000 sneeuwkanonnen maken overuren. Foto: ®TVB Paznaun – Ischgl


Met een flink pak sneeuw op de pistes opent het trendy skioord Ischgl komend weekend haar deuren. Nu de natuurlijke sneeuw wat achterwege blijft, bewijzen de 1.000 sneeuwkanonnen hun dienst. De afgelopen dagen is met man en macht gewerkt om de enthousiaste wintersporters niet teleur te stellen. Ruim 71 km piste van de Silvretta Arena is al bedekt met een fors sneeuwdek. Tenminste 23 gondels en stoeltjesliften zijn vanaf 25 november in bedrijf. Het seizoen wordt officieel geopend met een optreden van de Zweedse poplegende Roxette op zaterdag 26 november.

Tientallen piste-bully’s en zestig medewerkers van de Silvretta Seilbahnen maken overuren om de pistes optimaal te prepareren. Grote bergen sneeuw worden door de sneeuwschuivers over de piste verspreid en vervolgens geprepareerd. Dankzij de lage temperaturen in het hooggebergte, kan er volop sneeuw worden gemaakt. De afgelopen jaren is veel geïnvesteerd in sneeuwmachines, waardoor de wintersporter vrijwel altijd verzekerd is van voldoende sneeuw in het winterseizoen.

Dankzij de hoge ligging van het skigebied Silvretta Arena is de sneeuwzekerheid van Ischgl groot. Ruim 90% van de pisten ligt boven de 2.000 meter. Traditiegetrouw is Ischgl één van de eerste wintersportgebieden die open gaat. Veel liefhebbers grijpen de kans om vroeg in het seizoen op de latten of het snowboard te staan. Het concert van Roxette is gratis toegankelijk op vertoon van een geldige skipas. Meer informatie over het skigebied en accommodatie op www.ischgl.com.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.