Terug naar de Middeleeuwen

Dagje uit in de kerstvakantie.


Ridders, jonkvrouwen, ambachtslieden en kooplui slaan hun kampementen in Voorthuizen op. Op woensdag 28 en donderdag 29 december 2011 vindt hier Middeleeuws Midwinterfeest plaats op recreatiegebied Zeumeren. Twee dagen lang is Zeumeren omgetoverd tot een middeleeuws landschap waar bezoekers terug gaan in de tijd. Het Middeleeuws Midwinterfeest is een ideaal dagje uit voor het hele gezin tijdens de kerstvakantie.

Het Middeleeuws Midwinterfeest is een reis terug in de tijd. Bezoekers wandelen een rondje om het meer van Zeumeren en bezoeken onderweg middeleeuwse kampementen waar van alles te doen en te beleven is voor jong en oud. De kampementen zijn ingericht in een bepaalde middeleeuwse periode. Zo kom je als bezoeker oog in oog te staan met jonkvrouwen, jonkheren, ridders te paard, maar ook de Bourgondische adel, ambachtslieden, troubadours en verhalenvertellers. Op de middeleeuwse jaarmarkt zijn allerlei snuisterijen te koop.

Kinderen kunnen deelnemen aan onder meer boogschieten, zwaardvechten, broodjes bakken boven het kampvuur en meedoen aan een ridderparcours om een echte ridder te worden. Het Middeleeuws Midwinterfeest vindt plaats op woensdag 28 en donderdag 29 december 2011 en is beide dagen te bezoeken van 11.00 tot 16.00 uur.

Locatie: recreatiegebied Zeumeren, Stroetweg 7 te Voorthuizen. Vanaf de A1 (tussen Amersfoort en Apeldoorn) neemt u afslag 16, Voorthuizen en volgt u de borden naar Zeumeren. Entree: € 6,00 per persoon (exclusief toegang overdekt avonturenparadijs SchatEiland Zeumeren). Parkeren: € 4,00 per auto. Meer informatie: www.middeleeuwsmidwinterfeest.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.