Van Gogh leeft!


Het Van Gogh Museum in Amsterdam heeft dit jaar al 1.5 miljoen bezoekers ontvangen. “Dat is een stijging van zo’n 10% ten opzichte van 2010, waarmee we afstevenen op een van de best bezochte jaren ooit in het 38-jarig bestaan van ons museum,” aldus directeur Axel Rüger. “We zijn daarmee opnieuw het best bezochte museum van Nederland en zijn heel blij met deze overweldigende belangstelling van kunstliefhebbers uit binnen- en buitenland.”

Rüger: “Wij werken heel actief en intensief samen met een breed palet van partners uit het toeristische bedrijfsleven, waaronder het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen NBTC en Amsterdam Toerisme & Congres Bureau ATCB. Mede hierdoor weet het groeiende aantal toeristen dat dit jaar Amsterdam bezoekt de weg naar het Van Gogh Museum te vinden.”

Daarnaast is het bezoekersrecord volgens Rüger te danken aan de geslaagde programmering, waaronder de druk bezochte tentoonstelling Picasso in Parijs, 1900-1907. Die zorgde er in het voorjaar voor dat met name veel Nederlandse bezoekers de weg naar het Van Gogh Museum opnieuw wisten te vinden. Ook Van Gogh in Antwerpen en Parijs in de zomer werd goed ontvangen, net zoals de lopende tentoonstelling Snapshot. Schilders en fotografie, 1888-1915 over de invloed van de komst van fotografie op kunstenaars rond 1900 die nog tot en met 8 januari 2012 te zien is.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.