We skiën liever in Duitsland

We skiën liever in Duitsland 9
Circa 1 miljoen Nederlanders gaan komende winter op wintersportvakantie, zo voorspelt de ANWB. Dit aantal ligt gelijk aan vorig jaar. Oostenrijk blijft voor Nederlanders dé wintersportbestemming en mag iets meer dan de helft (55%) van de wintersporters begroeten. Dit jaar zal Duitsland zelfs meer Nederlandse wintersporters ontvangen dan Frankrijk en komt hiermee op nummer 2 van wintersportbestemmingen. Frankrijk volgt met 13% van de wintersportvakanties. Zwitserland (8%) en Tsjechië (4%) sluiten de top 5 van wintersportbestemmingen.

De trend die de bond de afgelopen jaren zag, het ondernemen van kortere skitrips, zet ook dit wintersportseizoen door. Wintersporters gaan vaker een kortere wintersportvakantie ondernemen. In plaats van een weekje wintersport kiest de Nederlander eerder voor een weekend wintersport. Duitsland, al jaren een zeer populaire wintersportbestemming, profiteert hiervan en zal 16% van de wintersporters ontvangen. Volgens de ANWB zullen veel wintersporters wachten met boeken tot zij er zeker van zijn dat er sneeuw ligt op de wintersportbestemming.

De auto is het meest gebruikte vervoersmiddel voor de wintersportvakantie. Ruim driekwart van de wintersporter gaat met de auto op wintersportvakantie. Eén op de tien gaat met de bus op wintersportvakantie. Anderen nemen het vliegtuig of de trein. Een deel van de wintersportvakanties zal in december 2011 ondernomen worden. Maar het merendeel van de wintersportvakanties vindt in januari, februari en maart volgend jaar plaats. De kerstvakantie begint voor alle regio’s op zaterdag 24 december 2011 en duurt tot en met zondag 8 januari 2012. De voorjaarsvakantie valt in 2012 voor de regio Midden en Zuid in van 18 februari t/m 26 februari 2012 en voor de regio Noord van 25 februari t/m 4 maart 2012.

Bronnen: ANWB Panel en CVO wintersportvakanties. Kijk voor meer informatie op anwb.nl/wintersport

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.