Wintersportbeleving in de USA

Wintersportbeleving in de USA 9
Wintersporters kunnen dit seizoen koers zetten richting Mount Hood en Mount Bachelor gelegen in Oregon, USA. Deze originele wintersportlocaties bieden naast een gegarandeerd pak sneeuw gevarieerde pistes, funparks, kids zones en een scala aan outdooractiviteiten. Mt. Hood is het hele jaar door toegankelijk – ook s’avonds – en ook Mt. Bachelor is volop in ontwikkeling. Zowel de beginner als de vergevorderde pistecowboy/girl kan hier zijn of haar hart ophalen.

Mt. Hood, het gebied dat het hele jaar door toegankelijk is voor de wintersport dient niet voor niets als ‘trainingskamp’ voor menig professioneel wintersportbeoefenaar. De pistes zijn zeer gevarieerd en deels ook in de avond geopend. De 34 verlichte pistes lenen zich goed voor een sprookjesachtige afdaling onder de prachtige sterrenhemel. Met de meeste ‘Black Diamond’ pistes in Oregon en een langste afdaling van bijna 5 km, wordt zelfs de vergevorderde skiër of boarder uitgedaagd. Voor meer informatie over de wintersportmogelijkheden en de laatste updates kijk op www.skibowl.com

Mt. Bachelor is gelegen in een prachtig bosgebied en is met ruim 1450 hectare skipiste het grootse skigebied in het west Amerikaanse Cascade gebergte. Het gebied staat bekend om gevarieerde pistes voor de beginnende en de gevorderde wintersporter, maar ook voor de freestyle skiër, snowboarder en off-piste ontdekker zijn er volop mogelijkheden. En met de door de ‘United States Forest Service’ (vergelijkbaar met het Nederlandse Staatsbosbeheer) goedgekeurde uitbreidingsplannen, komt daar nog meer wintersportbeleving bij.

In het uitbreidingsplan voor Mt. Bachelor staat onder andere: de komst van 2 extra liften, zonnepanelen voor het opwekken van groene energie, een ‘umbrella’ bar, een beginnersgebied ondersteund met lopende-band-liften, een ‘Kids Adventure’ zone nabij het zonnegebied, het verplaatsen van de ‘tubing hill’ (=ijsglijbaan), uitbreiding van het familie snowpark en een nieuw Nordic track. Volgens Dave Rathbun, President en General Manager van Mt. Bachelor „is dit slechts het begin om Mt. Bachelor verder te ontwikkelen tot een geliefde en waardevolle winter -en zomerbestemming voor jong en oud.”

Op dit moment kan men op een voordelige manier kennismaken met het gebied, namelijk door gebruik te maken van het ‘Ski or Ride in Five’ programma, bestaande uit 5 lessen, 5-daagse skipas en materiaalhuur voor 5 dagen. Net als de afgelopen jaren wordt verwacht dat het gebied medio november geopend wordt voor de wintersport. Voor meer informatie hierover en over Mt. Bachelor in het algemeen kijk op: www.mtbachelor.com

Oregon blijft bezoekers verbazen met haar ongerepte Pacific kustlijn, dynamische stadscentra, indrukwekkende natuur, toegankelijke outdooractiviteiten en Wild West avonturen. De directe vlucht vanaf Amsterdam (Delta/KLM) naar Portland maakt Oregon goed toegankelijk voor de Europese reiziger. Volg Oregon op Twitter via @Traveloregon_nl en bekijk de televisieserie ‘Oregon Uncovered’ via iTunes.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.