Aantal toeristen naar Kenia groeit met 16%

Aantal toeristen naar Kenia groeit met 16% 9

Wildebeesten op de vlucht.


De Kenya Tourist Board (KTB) heeft een rapport met de toeristische cijfers over de periode januari tot oktober 2011 uitgegeven. Het rapport is positief en toont onder andere aan dat het totaal aantal bezoeken aan Kenia is opgelopen tot 1.039.852; dat is een groei van 16 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Diverse consumenten- en touroperatoracties werden ondernomen om het toerisme aan te trekken. Ook voor 2012 is de KTB optimistisch; een stijging van 3 tot 4 procent wordt verwacht.

Zoals het er nu naar uitziet is 2011 een goed toeristisch jaar voor Kenia. Slechts de maanden september en oktober kenden een afname in de groei, waarschijnlijk vanwege diverse negatieve uitlatingen in de media over veiligheid. Op Frankrijk, Nederland en Australië na, laten andere landen allemaal groei zien ten opzichte van vorig jaar. Engeland, Amerika, Italië en Duitsland zorgen voor de meeste toeristen. Opvallend is de 23 procent groei van vakantiegangers uit India, die daarmee Frankrijk van de vijfde positie heeft verstoten. Belangrijke opkomende markten, die een groei van meer dan 40 procent vertonen zijn Polen, Tsjechië, de Verenigde Arabische Emiraten, Rusland en Hongarije.

Europa heeft nog steeds het grootste marktaandeel, namelijk 47 procent. Gevolgd door Afrika (24%), Amerika (13%), Azië (11%) het Midden Oosten (4%) en Oceanië (1%). KTB heeft diverse activiteiten ondernomen om zoveel mogelijk toeristen aan te trekken. Zo waren er in oktober diverse holiday- en travelexpo’s. Verder heeft KTB een FAM trip georganiseerd voor vooraanstaande bloggers, een tv-programma gesponsord en zowel een online campagne als een radiocampagne opgezet.

Voor 2012 is er een groei van 3 tot 4 procent voorspeld. „Een gestaag economisch herstel en de huidige financiële onzekerheden hebben gezorgd voor een toenemende onzekerheid op de toeristische markt. Ondanks dit, hebben de trends en voorspellingen van de afgelopen maanden ons overtuigd van een verwachte groei in 2012’’, aldus Muriithi Ndegwa, Managing Director KTB.

Kenia, gelegen aan de oostkust van Afrika is het thuis van ‘the Big Five’; olifant, neushoorn, leeuw, buffel en luipaard én het land van de bijzondere stammen, zoals de Maasai en de Samburu die nog altijd hun eeuwenoude tradities in stand houden. Ook biedt Kenia met haar prachtige kuststrook, kleurrijke tropische onderwaterwereld en warme Indische Oceaan alle ingrediënten voor een luxe strandvakantie. Vanuit Nederland en België worden verschillende vluchten aangeboden die binnen ongeveer 9 uur vliegen de hoofdstad Nairobi en tweede grote stad Mombasa bereiken. Kijk voor meer informatie over Kenia op http://www.magicalkenya.nl.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.