Caribbean Living Statues

Caribbean Living Statues 8

Levende standbeelden en strand...goede combinatie.


‘Caribbean Living Statues Festival’ is de titel van een festival waarbij op 17 en 18 december de geschiedenis en cultuur van St. Maarten op een bijzondere manier wordt tentoongesteld. Het ‘Caribbean Living Statues Festival’ vindt dan plaats in de hoofdstad van St. Maarten, Philipsburg. Een weekend lang zal de stad de thuishaven zijn van talloze levende standbeelden; standbeelden van mythes, helden en lokale inwoners zijn te bewonderen tijdens het bijzondere festival.

Op de zondag zullen de standbeelden op de catwalk te bewonderen zijn en tevens worden de deelnemers die dag ook beoordeeld door een jury. De winnaar krijgt de mogelijkheid om St. Maarten volgend jaar vertegenwoordigen op het internationale Living Statues Festival in Nederland. Deze week worden workshops worden gegeven. Body Painting, acteren en bewegen en story telling behoren allemaal tot de workshops om tot het perfecte standbeeld te kunnen transformeren. De workshops worden door de professionals van de World Statues Foundation verzorgd en iedereen kan zich inschrijven.

Het festival is een initiatief van de Beyond Writing Foundation in samenwerking met de Motiance Dance School en het Philipsburg Community and Cultural Centre. ‘Wij willen iedereen kennis laten maken met de kleurrijke geschiedenis en cultuur van ons mooie eiland op een interessante en aantrekkelijke manier voor de toeristen en de bewoners’, aldus mevrouw Morales, president van de Beyond Writing Foundation.

St. Maarten wordt door vele reisaanbieders aangeboden in Nederland. Ook vliegen vele vliegtuigmaatschappijen, waaronder de KLM (3 x per week), naar het Princess Juliana International Airport. Ook kan er dagelijks worden gevlogen met Air France via Parijs en ook zijn combinatievluchten met diverse Amerikaanse steden een optie. Meer informatie St. Maarten: www.vakantiestmaarten.nl. Het verkeersbureau St. Maarten Benelux: tel. +31 (0) 71 56 22 002

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.