Droombestemming voor backpackers


Taiwan is door Lonely Planet genomineerd als één van de top 10 bestemmingen om te bezoeken in 2012. Taiwan wordt steeds populairder onder backpackers, dat blijkt onder meer uit het succes van de jaarlijkse Youth Trekkers campagne.

Het eiland staat bekend om torenhoge bergen en prachtige kustlijnen, maar heeft ook vele nationale parken waaronder het beroemde Taroko National Park. De bruisende cultuur van Taiwan is ook zeker een reden om een bezoekje te brengen, net als de heerlijke Taiwanese keuken. In Taiwan zijn de avondmarkten erg populair, waar heerlijke hapjes en prachtige souvenirs te krijgen zijn. Rondreizen in Taiwan is geen probleem, er is een uitgebreid openbaar vervoernetwerk. Daarnaast is het eiland volgens de Lonely Planet “een paradijs voor fietsers”, vanwege de aanleg van duizenden kilometers fietspaden in de afgelopen jaren.

Met de Youth Trekker’s Wanted campagne heeft de National Youth Commission (NYC) de afgelopen drie jaar reisfondsen uitgereikt aan bijna 50 jongeren van over de hele wereld, om hun reisdromen in Taiwan te kunnen verwezenlijken. De NYC verwelkomt dit jaar weer internationale jeugd in Taiwan voor de vierde editie van de Youth Trekker’s Wanted campagne. De Youth Trekkers Wanted wedstrijd daagt jonge reizigers (tussen de 18 en 30 jaar) uit om hun ideale backpackreis door Taiwan samen te stellen. De ingeleverde reisroutes moeten tien dagen of langer zijn en rond een bepaald thema gecentreerd zijn dat de deelnemer zelf kiest. Is de reis eenmaal bedacht? Upload hem dan op de officiële website. De 20 beste inzendingen krijgen 2000 tot 3000 dollar om hun droomreis naar Taiwan uit te laten komen. De winnaars doen tijdens hun reis als een ware Travel Ambassador dagelijks verslag via social media als Facebook, Twitter en Youtube. Meedoen? Ga dan nu (kan tot 11 december)naar: http://youthtravel.tw/youthtrekker/.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.