Duik naar Titanic toeristische trip

Duik naar Titanic toeristische trip 11
In april 2012 is het een eeuw geleden dat de ‘Titanic’ naar de zeebodem zonk. De plek waar de restanten op de zeebodem rusten werden pas in 1985 ontdekt en nu belooft die locatie een toeristische trekpleister te worden. Want in 2012 kunnen de eerste toeristen meeduiken naar de restanten van het schip.

Het drama met de Titanic gebeurde op 14 april 1912. In 2012 neemt Deep Ocean Expeditions toeristen mee naar de plek waar het schip tegen een ijsberg botste. Een boot met 80 mensen aan boord zal uitvaren, maar de bezoekers kunnen slechts per twee afdalen. De reis naar de zeebodem zal ook zeker twee uur duren.

Natuurlijk zal deze bijzondere onderneming voor ophef gaan zorgen,. Immers, de plek is ook het graf van 1.517 mensen die bij het drama het leven lieten. Bovendien zullen de deelnemende toeristen heel veel geld moeten neertellen. Deelname kost namelijk 45.000 euro per reiziger. Volgens Deep Ocean Expeditions is het indrukwekkend om het wrak te bekijken: “De zeebodem is er bedekt met flessen, messen, tassen en koffers”. (Bron: De Morgen)

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.