Finnmarken terug van weggeweest

Finnmarken terug van weggeweest 8

De MS Finnmarken


Goed nieuws voor liefhebbers van zeereizen langs de kust van Noorwegen. Vanaf februari 2012 kunnen toeristen weer meevaren met het paradepaardje van de Hurtigruten vloot – MS Finnmarken. Het schip werd eind 2009 uit dit traject gehaald en ging naar Australië om daar dienst te doen als hotelschip. MS Finnmarken is het jongste en meeste luxe schip in de Hurtigruten vloot van dertien schepen. De naam ‘Hurtigruten’ is ontleend aan schepen die sinds 1893 post en vracht afleverden in havens langs de kust van Noorwegen. Vandaag de dag kunnen toeristen met moderne schepen dezelfde route ervaren. Reisorganisatie BBI Travel is officieel vertegenwoordiger van de rederij in Nederland en heeft een groot aanbod aan Hurtigruten reizen variërend van 1 tot en met 15 dagen Ook kan men nu al passages boeken met MS Finnmarken voor verschillende data in 2012. Voor meer info: www.bbi-travel.nl of www.demooistezeereis.nl.

Kapitein Richard With had 2 juli 1893 geen notie dat zijn tocht met een stoomboot langs de kust van Noorwegen de basis zou vormen voor een hedendaagse vakantie: een zeereis langs de imponerende kustlijn van Noorwegen. ‘Natuurpracht staat tijdens deze reizen op de eerste plaats, entertainment aan boord is van secundair belang,’ zegt BBI Travel directeur Henk van der Kooi om het onderscheid met een typische cruisereis in het Caribisch gebied te benadrukken. ‘Iedere vergelijking met een Middellandse Zee cruise gaat mank – dit zijn vakanties waar de imponerende kustlijn en de fjorden van Noorwegen het panoramisch decor vormen.’ De schepen varen iedere dag af, 365 dagen per jaar. Afhankelijk van het seizoen verandert de beleving van een reis.

MS Finnmarken is gebouwd in 2002 en heeft een Art Nouveau interieur, sauna’s, een buiten jacuzzi, massagekamer, kap- en schoonheidssalons, panorama lounges, bars, fitnesskamer, en beschikt over 283 hutten waarvan verschillende met een balkon. Het is het enige schip met een buitenbad. Op You Tube vindt men onder het BBI Travel kanaal een video impressie van een Hurtigruten vakantiereis.

BBI Travel is met de oprichting in 1963 een van de oudste reisorganisaties in Nederland. Het vakantieaanbod omvat Ierland, IJsland, Scandinavië, Finland en Canada. Tevens is BBI Travel generaalagent van rederij Hurtigruten, organisator van zeereizen langs de kust van Noorwegen, Spitsbergen, Groenland en Antarctica.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.