Gastronomisch genieten in Istanbul

Gastronomisch genieten in Istanbul 10
Istanbul is een stad die bruist van cultuur, maar ook op culinair niveau is het er goed toeven. Met ruim 16 miljoen inwoners die graag uit eten gaan en tal van goede restaurants is de Turkse stad een echte hotspot voor culi-lovers. Corendon Vliegvakanties speelt hierop in met een arrangement voor een gastronomische city break.

Voor de culinaire citybreak zijn de beste restaurants geselecteerd, zoals het karakteristieke Dia Pera Restaurant, gelegen in de wijk Pera. Hier tovert chef Arzu de heerlijkste gerechten uit haar keuken tevoorschijn. De gerechten zijn gebaseerd op de traditionele Turkse keuken, met hier en daar een internationaal vleugje. Denk aan verschillende Turkse Meze’s, gevulde wijnbladeren en garnalen in kadayif.

Ook neemt Corendon de reiziger mee naar de hippe en trendy brasserie Divan in de wijk Bebek. De chefs van Divan maken gebruik van verse ingrediënten van hoge kwaliteit en bereiden de heerlijkste authentieke gerechten in een modern jasje. Denk hierbij aan gegrilde Helloumi kaas en gegrilde groenten, een tussengerecht met tagliatelle en champignons, langzaam gegaarde kalfsschouder en als nagerecht een heerlijke zoete appeltaart.

Lunch aan zee
Op de laatste dag van de citytrip staat een lunch gepland op Suada, een kunstmatig eiland in het midden van de Bosporus. Hier vindt je een breed scala aan restaurants, beachclubs én een Olympisch zwembad met ligbedjes en parasols voor het ultieme vakantiegevoel. Tijdens de late lunch – met gerechten zoals Turkse Meze’s, Feta kaas, aubergine salade, pilaki met rode bonen, gevulde gehaktballetjes en mini Turkse Pizza’s – is het genieten van een prachtig uitzicht over het welbekende Bosporus water. Nagenieten kan onder het genot van de typisch Turkse desserts, zoals zoete Baklava met vers fruit.

De culinaire citybreak duurt vier of vijf dagen, is te boeken voor de periode t/m 31 maart 2012. Inclusief retourvlucht Amsterdam – Istanbul, transfer luchthaven – hotel, verblijf in een 4 sterren hotel (incl. ontbijt) en 2 diners & 1 lunch in de speciaal geselcteerde restaurantjes. Meer info op: http://www.corendon.nl/istanbul-gastronomie/istanbul/hotel

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.