Grootste dagvlinders in Emmen

© Foto Dierenpark Emmen/Wijbren Landman


In de tropische vlindertuin van Dierenpark Emmen is een groot aantal exotische vlinders uit Duitsland losgelaten. De vier Alaris-vlindertuinen sluiten voor de winter en hebben in hun tropische tuinen dan doorgaans nog enkele honderden tropische vlinders rondvliegen. Die vlinders worden gevangen en naar Emmen gebracht, waar de vlinders hun oude dag mogen doorbrengen. Volgens de medewerkers van de Duitse vlindertuinen wordt in Emmen het best in het welzijn van de vlinders voorzien en daar hebben ze graag een lange rit voor over.

Als de grote piepschuim dozen open gaan, vliegt een groot aantal vlinders meteen de vlindertuin in. Andere moeten eerst even wennen, maar zoeken al gauw bloemen op om nectar te drinken. Zonder twijfel zijn de Australische vogelvlinders de meest bijzondere. Ze zijn prachtig gekleurd, behoren tot de grootste dagvlinders ter wereld: een zeer bijzondere verschijning in de Emmense vlindertuin.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.