Hotel-app van Expedia


Online reisbureau Expedia introduceert de Nederlandse Expedia Hotels app voor smartphones, alsook een versie van de applicatie geoptimaliseerd voor iPads en Android tablets. Deze gratis applicatie is ontwikkeld voor reizigers om overal ter wereld snel hotelkamers te zoeken, te selecteren en veilig te boeken op de smartphone of tablet. De applicatie maakt gebruik van GPS om hotels met directe beschikbaarheid en op loopafstand van de reiziger weer te geven. Expedia.nl brengt deze mobiele varianten van hun service op de markt voor reizigers die onderweg zijn, omdat steeds meer consumenten een tablet verkiezen boven een laptop om mee op reis te nemen.

De gevonden resultaten kunnen worden weergegeven op basis van prijs, beoordeling, populariteit of afstand. Voor de hotelbeoordelingen maakt ‘Expedia Hotels’ gebruik van de beschikbare informatie via TripAdvisor, waarbij de hoogst beoordeelde hotels apart zijn gemarkeerd. Daarnaast is er een interactieve plattegrond beschikbaar waarop alle hotels in de omgeving staan weergegeven, zodat de gebruiker een duidelijk overzicht heeft van de overnachtingsmogelijkheden. Elk hotel is voorzien van een kort overzicht van de voorzieningen, details en een slideshow met foto’s. In één klik kan de gebruiker verschillende hotels met elkaar vergelijken.

Vier stappen
In totaal zijn er vier stappen nodig van het zoeken naar een hotel tot de daadwerkelijke boeking. Als de boeking is gemaakt, kunnen reizigers doorklikken voor een routebeschrijving naar het hotel en de boekingsbevestiging ontvangen per e-mail of sms.

Olivier Pernoud, Director Market Management Benelux bij Expedia: “De Expedia Hotels app speelt in op de behoeften van onze klanten om snel en eenvoudig hotels onderweg te boeken. Het is ideaal voor het boeken van last-minute zakenreizen of voor reizigers die al op pad zijn en hun reis willen verlengen. Expedia Hotels is slechts het begin van een reeks nieuwe diensten die wij ontwikkelen voor mobiele apparaten. Expedia werkt samen met meer dan 130.000 hotels wereldwijd die allemaal gevonden kunnen in slechts een paar kliks, waar de reiziger zich ook bevindt”.

Beschikbaarheid
Expedia Hotels is gratis beschikbaar in de App Store en via de Android Market.

One Response

  1. Jay

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.