In de stemming voor Stedenreis?

In de stemming voor Stedenreis? 9
Stedenreis.com heeft een website ontwikkeld waar bezoekers de huidige sfeer van meer dan 1.100 highlights in meer dan vijftig stedentrip bestemmingen kunnen ontdekken. Initiatiefnemer Arne Bos kwam op het idee omdat steeds meer mensen last-minute een stedenreis boeken en altijd op zoek zijn naar iets speciaals. Hij legt uit: ,,Je ziet bij ons in de eerste plaats wat er overdag en ‘s avonds te doen is in steden. Zo plan je jouw ideale weekend voor een stedenreis. Daarnaast brengen we via geavanceerde Twitterstreams actuele tweets over alles van bezienswaardigheden tot restaurants direct in beeld. Deze berichten zijn grotendeels van Nederlanders die zich op dat moment in de stad begeven. De tweets geven een impressie van de sfeer op dat moment.‘’

Uit tests, in samenwerking met studenten van de Hanzehogeschool Groningen, ondervond het bedrijf dat er over highlights zoals pleinen, topmusea en bezienswaardigheden van topsteden dagelijks volop wordt getwitterd. De website filtert alle interessante zaken zoals tips waar je goed kunt eten, de drukte bij een bepaalde hotspot, actuele sfeerfoto’s via tweetpics, de gezelligste bars en meer reacties van alles wat een stad op dit moment te bieden heeft.

Stedenreis.com trekt volgens eigen zeggen dagelijks 5.000 bezoekers en denkt met de nieuwe sfeertool nóg meer reizigers aan te trekken die bijvoorbeeld een leuke oud en nieuw bestemming in het buitenland zoeken. Binnenkort ook als app voor de mobiele telefoon beschikbaar.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.