In je tentje in de sneeuw


Met je tent overnachten in de sneeuw. Stoer of stom? Wie de eerste mening is toegedaan zou eens moeten kijken naar deze reis van Scandinavian Wintersports. Het gaat om een ‘back to basics’-reis door de ongerepte wildernis van Lapland. “Je begeeft je in maagdelijk witte landschappen waar de stilte je oren laten suizen. Maar ook afzien, want straalt er bij vertrek nog een heerlijke voorjaarszon aan de hemel, een uur later kan er een stevige wind opsteken en zie je geen hand meer voor ogen… Echter met de juiste uitrusting, begeleiding en een goede voorbereiding is deze ‘Into the Wild’ wintertrekking een verantwoord avontuur waarin je zelf de hoofdrol speelt”, zo schrijft de organisatie zelf.

Je krijgt een Nederlandstalige gids mee, die je door het gebied loodst met de juiste GPS-apparatuur. Tijdens de reis ga je ook ijsklimmen en ijsvissen en er is een sauna, waarbij je na afloop kun afkoelen in een ijswak. En verder is er een (een wens van ons eigen lijstje!) husky-safari, waarbij je door sledehonden over een afstand van twintig kilometer voortgetrokken wordt.

Het avontuur vindt plaats in Pyhä. Dat is een kleine wintersportplaats ca. 125 km boven de poolcirkel aan de rand van het Pyhätunturi National Park. Pyhätunturi, ook wel de Heilige Berg genoemd, is een prachtig skigebied met afdalingen in vele gradaties. Nieuwsgierig geworden? Hier staat meer.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.