Is dit lekker?


Iedereen weet dat de meeste maaltijden aan boord van vliegtuigen geen culinaire hoogstandjes zijn. Als er dan een persbericht binnenkomt met de titel “Turkish Airlines serveert beste maaltijden” met bijgevoegde foto (zie boven) dan vraag je je toch af: Hoeveel mensen deden mee aan dit onderzoek en hoeveel drank hadden ze toen al op?

Het onderzoek werd uitgevoerd door Skyscanner, dat op deze manier ongetwijfeld graag wat extra klikjes op zijn site wil hebben. Het blijkt dat uiteindelijk het oordeel van elke maatschappij afhankelijk was van de mening van vijf mensen: “De vluchtvergelijkingssite heeft negentien internationale luchtvaartmaatschappijen uitgekozen om beoordeeld te worden op de maaltijden die zij aan boord serveren. Vervolgens is een passagierspanel geselecteerd om het eten aan boord te beoordelen aan de hand van diverse criteria, zoals presentatie en smaak. Per maatschappij ontstond zo een panel van vijf personen die elk maximaal 20 punten konden toekennen.”

In dit (n)onderzoekje eindigde Turkish Airlines op de eerste plaats met een score van 86 punten. “Hun menu’s bestaan uit gerechten als gevulde aubergine en walnotenperentaart. Naast de standaard menu’s biedt de luchtvaartmaatschappij ook een reeks speciale gerechten aan zoals koosjere of vegetarische maaltijden en speciale kindermenu’s. Op de tweede plaats is Singapore Airlines geëindigd, waar de wereldberoemde chef-kok Gordon Ramsay deelnam aan het culinaire panel. Luchtvaartmaatschappij Etihad eindigde op een derde plaats gevolgd door Aer Lingus en Emirates”, aldus het persbericht.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.