Kerst in Bern/Zwitserland

Kerst in Bern/Zwitserland 9

Kerst in Zwitserland


Heerlijk winkelen in historische straatjes, kerstmarkten afstruinen en warme glühwein drinken… Wil je echt in de stemming komen voor de feestdagen denk dan eens aan een citytrip naar winters Bern. De bewoners van deze Zwitserse stad zijn dol op urenlang, ontspannen winkelen en bezoekers zijn van harte welkom om mee te doen. Het karakteristieke stadscentrum zorgt voor een sprookjesachtige omgeving, de overdekte winkelarcade voor droge voeten als het regent of sneeuwt en de niet één, maar twee kerstmarkten maken het feestdagengevoel compleet. En dat alles is eenvoudig bereikbaar met de rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Bern, dagelijks met SkyWork Airlines.

Het centrum van Bern staat vol met pittoreske huizen uit de 15e, 16e en 17e eeuw. Een Anton Piek achtig decor, zeker met alle verlichte kerstbomen en de geur van warme glühwein in de lucht – en wie weet gaat het binnenkort wel sneeuwen. Dat zou een paar uur rondkijken op de twee kerstmarkten die de stad rijk is nog completer maken. Op meer dan honderd standjes wordt alles aangeboden wat je mogelijkerwijs nodig zou kunnen hebben voor een ‘zalig kerstfeest’. Van twinkelende lichtjes tot glinsterend glaswerk en van wollen winterkleding tot warme lekkernijen. Wie de winkeltijd liever binnen doorbrengt gaat naar de ‘Lauben’, de langste overdekte winkelstraat van Europa – in totaal zes kilometer lang.

Shoppen is natuurlijk niet het enige dat Bern te bieden heeft. Er is veel meer te ontdekken, in de catacomben van de stad. Dat klinkt misschien een beetje creepy, maar het tegendeel is het geval. Elk huis in de stad heeft een kelder en die worden tegenwoordig gebruikt voor hele andere zaken dan het opslaan van voedsel. Als je vandaag de dag de stenen trapjes afdaalt kom je terecht in trendy bars, hippe clubs, inspirerende theaters en kleinschalige bioscopen. En winkelen kan je hier ook, een aantal bijzonder modezaken is gevestigd in typisch Bernse kelders. Bern ligt op ongeveer anderhalf uur vliegen van Amsterdam. SkyWork Airlines vliegt dagelijks rechtstreeks naar Bern met een Fairchild Dornier 328-110 met 31 stoelen aan boord.

SkyWork Airlines is een Zwitserse luchtvaartmaatschappij met als basis luchthaven Bern, de internationale luchthaven van Bern. De maatschappij verzorgt vluchten naar grote steden binnen Europa en vakantiebestemmingen rondom de Middellandse Zee. Deze winter vliegt SkyWork Airlines naar Amsterdam, Barcelona, Belgrado, Berlijn, Boedapest, Hamburg, Londen City, Madrid, Majorca, Rome, Wenen. Zie ook www.flyskywork.com.

Kerst in Bern/Zwitserland 10

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.