Kerstvakantie met Olympisch tintje

Klaar voor de ontvangst van de Olympische vlam.


Wie deze kerstvakantie afreist naar het Pitztal (Tirol), is naast een dik pak sneeuw verzekerd van een bijzondere entourage. In het kader van de eerste Olympische Spelen voor Jongeren, die in januari plaatsvindt in Innsbruck en Seefeld, komt het Olympisch vuur naar het Pitztal. Na de officiële ontsteking van het vuur op dinsdag 27 december in Innsbruck, arriveert de fakkel rond 17.45 uur in Jerzens. Om deze bijzondere gebeurtenis te vieren organiseert het Pitztal een scala aan activiteiten.

Na de hevige sneeuwval van de afgelopen dagen zijn de Pitztaler skigebieden klaar voor het winterseizoen. Extra bijzonder is de komst van het Olympisch vuur op dinsdag 27 december ter gelegenheid van de eerste Olympische Spelen voor Jongeren (13-22 januari 2012). Het Pitztaler dorp Jerzens is de eindbestemming van de eerste dag van de fakkelloop. De volgende ochtend wordt het vuur gedragen naar St. Anton am Arlberg. In totaal passeert de fakkel 65 plaatsen in heel Tirol. Van de 39 fakkeldragers die Jerzens aandoen zijn er 12 afkomstig uit het Pitztal.

In het Pitztal wonen twee Olympische kampioenen: Benni Raich (goud op de onderdelen slalom en reuzenslalom in 2006) en Mario Stecher (goud op onderdeel noordse combinatie landenwedstrijd in 2006 en 2010). Raich is tevens ambassadeur van de eerste Olympische Spelen voor Jongeren. Wie wilt weten of zijn skills in de buurt komen van de Olympische prestaties, kan zijn vaardigheden testen in het Benni Raich racecentrum in skigebied Hochzeiger.

Naast het Olympisch vuur, staat het Pitztal deze winterse dagen ook in het teken van de jaarwisseling. Op zaterdag 29 december worden wintersporters getrakteerd op een spectaculaire oudejaarsshow op de piste. Enkele highlights zijn de fakkelwandeling, de ‘Show on Snow’ demonstratie van skischool Hochzeiger, de pistenbully parade en de vuurwerkshow. Het feest begint om 21.00 uur. De gondels naar het bergstation van Hochzeiger vertrekken vanaf 19.30 uur. Busvervoer is gratis. De consument vindt meer informatie op www.pitztal.com, www.hochzeiger.com

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.