Kijken naar superhelden


Nog tot en met 8 januari is de kindertentoonstelling ‘Superheldjes’ te bekijken in het Graphic Design Museum in Breda te bezichtigen. Deze ‘actieve’ tentoonstelling is voor kinderen van 6 tot 8 jaar (groep 3 en 4). Het boek Superheldjes van Loes Riphagen staat centraal in deze expositie.

De superheldjes van Riphagen geven geen clichébeeld van de stereotype superheld. Het zijn geen grote aantrekkelijke mannen of vrouwen met torso en cape. Ook wanneer je heel erg klein bent kun je een grote held zijn. Door de humor en de speciale kijk op superhelden geven het boek en de expositie kinderen een andere kijk op heldendom.

Superheldjes zijn altijd overal. Hun doel is mensen te helpen. Superheldjes veroorzaken kleine ongelukjes. Dat lijkt vervelend: je stapt in een hondendrol, je wordt gestoken door een wesp of je komt te laat op school. Maar eigenlijk is het geweldig dat de Superheldjes dit regelen, want anders… Wat er zou gebeuren als er geen superheldjes waren, zie je in deze tentoonstelling. Meer informatie via www.graphicdesignmuseum.com

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.