Kraamvisite bij neushoorn Sam


In het Brabantse Safaripark Beekse Bergen is een neushoorntje geboren. Het jongetje heet Sam en is de zoon van trotse moeder Dounia en vader Miquelin. Het is een bijzondere geboorte omdat minder dan 25% van de neushoorns die zelf in een dierentuin geboren zijn, een kalf krijgt. Dounia is nu al voor de tweede maal moeder geworden.
Alle bezoekers van Safaripark Beekse Bergen kregen direct na de geboorte beschuit met muisjes. De beste bezoektijden om het jong te bezoeken worden via de website www.safaripark.nl bekend gemaakt.

Neushoorns hebben een draagtijd van 16 tot 18 maanden. Een volwassen mannelijke neushoorn (stier) wordt tussen de 2.000 en 3.500 kilo. Sam maakt onderdeel uit van de kudde neushoorns in het park. Met de komst van Sam is de kudde uitgegroeid naar tien stuks. Volgend jaar verwacht het safaripark nog twee kleintjes.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.