Leiden & Den Bosch populair


Nederlanders hebben de afgelopen maand veelvuldig gezocht naar hotels in eigen land. Dit blijkt uit het zoekgedrag van Nederlandse reizigers op boekingssite Hotels.com. Zo nam het aantal zoekopdrachten naar hotels in zowel Leiden als ‘s-Hertogenbosch ruim vier en een half keer toe ten opzichte van november 2010.

Dat er veel werd gezocht naar hotels in eigen land bewijzen ook Haarlem, Breda, Utrecht en Eindhoven. In deze steden werd de afgelopen maand drie tot drie en een half keer vaker naar hotelkamers gezocht dan in november 2010. Een mogelijke oorzaak voor de populariteit van de Nederlandse provinciesteden is de extreem zachte novembermaand, waarin de temperaturen relatief hoog waren en Nederland te maken kreeg met de kleinste hoeveelheid neerslag in meer dan een eeuw tijd. Het is ook denkbaar dat Nederlanders de afgelopen maand zochten naar binnenlandse bestemmingen om de kerstvakantie door te brengen.

Verre bestemmingen
Toch waren, met de kerstvakantie en de onvermijdelijke winter in aantocht, ook zuidelijke bestemmingen sterk in trek. In de voorbije maand werd er opvallend veel vaker dan vorig jaar gezocht naar hotelkamers in Buenos Aires (Argentinië) en Jakarta (Indonesië), met bijna vijf keer meer zoekopdrachten dan een jaar geleden de snelst stijgende bestemmingen in november. Ook zonnige bestemmingen als Willemstad (Curaçao), Punta Cana (Dominicaanse Republiek), Zanzibar (Tanzania) en Sanur (Bali, Indonesië) konden rekenen op veel belangstelling van Nederlandse reizigers.

Europese badplaatsen
Uit de gegevens van Hotels.com blijkt verder dat enkele populaire Zuid-Europese bestemmingen een opleving kenden. Het aantal zoekopdrachten naar Albufeira (Portugal), Gran Canaria (Canarische Eilanden, Spanje), en Torremolinos (Spanje) verdriedubbelde ten opzichte van een jaar geleden.

Opmerking: de hierboven genoemde resultaten zijn gebaseerd op feitelijke zoekgegevens en niet gecorrigeerd door eventuele congressen en/of evenementen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.