Libéma rekent weer in guldens


Al tijden is het voortbestaan van de euro onzeker. Aanstaande vrijdag wordt tijdens de eurotop de toekomst van de euro besproken. Safaripark Beekse Bergen en diverse andere dagattracties van Libéma wachten niet op de uitslag en accepteren aankomend weekend de gulden weer. Iedereen die nog niet volledig afstand heeft kunnen doen van onze oude munt kan dus aankomend weekend weer met kwartjes, dubbeltjes en guldens betalen. Naast Safaripark Beekse Bergen accepteren ook dierentuin Dierenrijk bij Eindhoven, Expeditie Ecodrome Zwolle, Het Nederlands Stripmuseum Groningen en zwem- en schaatssensatie Sportiom ‘s-Hertogenbosch de gulden weer.

Bovendien krijgen alle bezoekers dit weekend, á la wisselkoers, een fikse korting op de entreeprijs. Iedere gulden is namelijk een euro waard. “Veel mensen missen onze oude gulden nog steeds of hebben er gewoonweg nog een aantal liggen. Om die mensen tegemoet te komen, bieden we iedereen de kans om weer eens met de gulden te betalen”, aldus directeur Jan Blijenberg. “We verwachten dat veel van onze gasten van de gelegenheid gebruik gaan maken om de oude sokken nog eens goed te legen. En in tijden waarin we ieder dubbeltje moeten omdraaien, leek het ons geen kwaad kunnen die dubbeltjes ook weer te accepteren als betaalmiddel.”

Er zijn wel spelregels. Er wordt namelijk geen wisselgeld uitgekeerd en alleen bij de entree van de parken kan men de rekening met guldens voldoen. Zowel munten als briefgeld worden geaccepteerd.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.