Madame Tussauds zet Rembrandt op straat

Madame Tussauds zet Rembrandt op straat 9

Rembrandt nog op zijn oude plekje.


Madame Tussauds, het huis van de beroemdheden, is bezig met een grootschalige vernieuwing waarbij innovatie en interactie voorop staan. De Gouden Eeuw op de 4e verdieping wordt hierbij onder meer vervangen door gethematiseerde ruimtes over geschiedenis en het koningshuis waarbij diverse films en televisieprogramma’s te zien zijn.

Op vrijdagochtend 16 december kunnen bezoekers niet alleen de beelden uit de Gouden Eeuw bezichtigen, maar mengt de grootste schilder van Nederland zich onder de rij wachtenden. Een bijzonder moment om Rembrandt van Rijn van dichtbij te bewonderen. De grootste schilder van Nederlander staat zelf eenmalig in de rij om aandacht te vragen voor de laatste drie weken dat de 17e eeuwse wassenwereld bezocht kan worden. Hiermee neemt Madame Tussauds Amsterdam symbolisch afscheid van de Gouden Eeuw.

Rembrandt keert wel terug, hij mengt zich tussen een internationaal kunstenaarsgezelschap bestaande uit onder meer Piet Mondriaan en Salvador Dalí. De overige wassen beelden uit de Gouden Eeuw zijn tot 8 januari 2012 te zien, om vervolgens plaats te maken voor nieuwe, interactieve thema’s en acties.

0

One Response

  1. tim

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.