Marinemuseum opent ‘Jacht op piraten’

Marinemuseum opent ‘Jacht op piraten’ 9

De marine in actie tegen piraten. Foto: Defensie


Het Marinemuseum in Den Helder opent op vrijdag 17 december de expositie Jacht op Piraten. De Koninklijke Marine in actie rond de Hoorn van Afrika. In deze interactieve tentoonstelling staat de bestrijding van Somalische piraterij centraal.
De Koninklijke Marine levert sinds 2008 een belangrijke bijdrage aan internationale piraterijbestrijding voor de kust van Somalië. Door het terugdringen en verstoren van piraterij, het escorteren van schepen én het beschermen van kwetsbare scheepvaart in de Golf van Aden en Indische Oceaan. Sinds maart worden ook militaire beveiligingsteams, bestaande uit zwaarbewapende mariniers, ingezet aan boord van zeer kwetsbare schepen.
De tentoonstelling Jacht op piraten biedt inzicht in de achtergronden van hedendaagse piraterij en neemt de bezoeker mee in de belevingswereld van piraten, slachtoffers en piratenbestrijders. In de expositie staat het probleem van Somalische piraterij centraal. Bezoekers maken kennis met de wereld van Somalische piraten en de wijze waarop de marine deze moderne zeerovers bestrijdt. Ook wordt aandacht besteed aan de achterliggende oorzaken van het probleem. Op de expositie toont het Marinemuseum onder meer in beslag genomen goederen, zoals skiffs, verroeste enterhaken en ladders.
Meer informatie: Marinemuseum

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.