Met je Twitter-vrienden op reis

Met je Twitter-vrienden op reis 7
Nederland ontdekt een nieuwe manier van reizen. Met de komst van social media wordt het steeds eenvoudiger gelijkgestemden te vinden en ervaringen met elkaar te delen. De reisorganisatie Cazebonne verwacht een stijgende vraag naar korte uitstapjes met een persoonlijk karakter die via Facebook en Twitter worden gedeeld. Bij ‘social travelling’ staat dit delen centraal: men vindt elkaar via een bepaalde groep en deelt ervaringen en foto’s. Zo kan iedereen een kijkje nemen in het leven van de reiziger die zich geheel inleeft in de cultuur van zijn bestemming.

“Onze wijn- en culinaire reizen zijn gericht op ontmoetingen met locals. Ook de vakantiehuizen zijn geselecteerd opdat kinderen elkaar kunnen ontmoeten en de ouders kunnen genieten van lekker eten en een mooie omgeving , aldus Miriam Doornink van Cazebonne.

De Nederlander blijft het meest reislustige volk ter wereld maar zal zijn verblijf meer en meer tussen de locals gaan zoeken, zo is de overtuiging van Doornink. Een weekend als kasteelheer/vrouwe op een Frans wijn château of een weekje als Italiaanse olijfoliemaker geeft een persoonlijke dimensie aan een reis en levert de mooiste plaatjes op voor Facebook. Zo kan men ook wijn proeven bij de wijnboer, koken met de lokale Master Chef, truffels zoeken of culishoppen in een grote stad met een ‘insider’. Gezinnen met kinderen zullen steeds vaker kiezen voor een huis met een lokale sfeer dat voorzien is van wifi, zodat vrienden via de sociale media op de hoogte kunnen blijven. Een recensie is zo gevonden of gemaakt op Facebook, op Twitter en op de website.

Cazebonne heeft met deze verwachtingen het assortiment aangepast. Op de website bestaat nu de mogelijkheid aansprekende locaties en ervaringen via social media met vrienden te delen. Op de Facebook fanpagina van Cazebonne kan men ervaringen en foto’s plaatsen en bekijken. Vrienden worden met deze reisorganisatie kan via: www.facebook.com/cazebonne of op www.twitter.com/@cazebonne

Persoonlijk advies: tel 072-511 6111 (voor informatie en boekingen)

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.