Nantes zet zich in de picture


In de zomer van 2012 staat het thema kunst & cultuur centraal in de monding van de Loire. De straten, pleinen, bars, winkels en alle openbare gelegenheden in Nantes en St Nazaire worden omgetoverd tot kunstwerken. Dit alles onder de naam “Le Voyage à Nantes”.

Om de regio extra onder de aandacht te brengen is Nantes eregast van Frankrijk op de Vakantiebeurs 2012. Bezoekers kunnen op het Frankrijkpaviljoen alles over deze stad ontdekken en kennismaken met lokale producten.

Op woensdag 11 januari proeft men de sfeer uit Nantes..Van kazen, chocola tot aan heerlijke wijnen. Middels verschillende proeverijen delen de vertegenwoordigers uit de streek hun passie met de bezoekers. Ook de overige dagen kan men genieten van de heerlijke lokale producten die op het Frankrijkpaviljoen te vinden zijn.

Naast Nantes zijn er nog veel meer regio’s en steden vertegenwoordigd op het Frankrijkpaviljoen. De exposanten die men er o.a. kan vinden zijn; Ardèche, Drôme, Gard, Auvergne, Aveyron, Aquitaine, Corsica, Dordogne-Périgord, Elzas, Franche-Comté, Gers, Les Landes, Limousin, Pays de Coquelicot, Poitou-Charentes, Port-Barcarès, Somme, Tarn, Tarn-et-Garonne, Var, Camping Contact, Camping Qualité Bourgogne, Chadotel, Corsica Camping, FRHPA Bourgogne, Simply Hotels, Le Mémorial de Caen, Les Paris Plus, SNCM. Meer informatie over deze exposanten is te vinden op de website van het Frans Bureau voor Toerisme.

Om een beeld te geven van alle activiteiten in en overnachtingsmogelijkheden van Nantes is er een speciale website gemaakt: www.levoyageanantes.fr

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.