Oud & Nieuw in Efteling


Voor het eerst in haar bestaansgeschiedenis opent de Efteling haar deuren met Oud & Nieuw tot 01.00 uur ‘s nachts. Naast een openstelling van de attracties tot 00.00 uur is er met Oud & Nieuw een aanvullend programma met veel live entertainment door het hele park: Al vanaf 19.00 uur is op drie overdekte locaties wervelende muziek van een DJ en een coverband en zijn er oud-Hollandse spelen. Vanaf 23.00 uur start er dan een feestelijk programma op een groot podium op de Brink.

Boven op het dagprogramma met kampvuren, feeëriek verlichte attracties en duizenden lichtjes komt een feestelijke avondprogramma. Feest- en dansmuziek door DJ Fee, swingende optredens van diverse Sprookjesbosbewoners en gospelgroep De Lichtpuntjes duren tot vlak voor middernacht. Om 00.00 uur wordt het jaar met een vuurwerkshow ingeluid. Deze speciaal op maat gemaakte vuurwerkshow op Efteling-muziek, is vanaf diverse pleinen in het park goed te zien. Het feest is compleet met champagne en oliebollen. Op 31 december is het mogelijk om alleen ’s avonds het park te bezoeken. Meer informatie is te vinden op: www.efteling.com/oudennieuw. Met het vuurwerk geeft de Efteling tevens het startsein voor het jubileumjaar, dat in 2012 groots gevierd wordt. De Winter Efteling duurt nog t/m 5 februari 2012.

Als de avond valt verschijnen drie attracties in een andere gedaante. Gevels komen krakend tot leven, maar niets is wat het lijkt bij dit indrukwekkende, drie dimensionale schouwspel van licht en projectie*. En er staat meer op de kalender. Extra opvallend is de nieuwe parkshow Raveleijn, die in de avonduren een buitengewone glans krijgt.

Tijdens de Winter Efteling zijn behalve de waterattracties alle attracties geopend. Daarnaast zijn er attracties die alleen tijdens de Winter Efteling te beleven zijn: het overdekte IJspaleis waar bezoekers samen kunnen schaatsen, langlaufbaan ‘t Hijgend Hert of Kinder Winter Wonderland, met een echte sneeuwglijbaan voor de kleintjes. In het Sprookjesbos kan Langnek met zijn sjaal best tegen een paar graadjes vorst. De Python (vanaf 24 dec), Joris en de Draak, schipschommel de Halve Maen, de Bobbaan en de T-Fordjes van D’Oude Tuffer zijn geopend wanneer het niet vriest. Live entertainment zorgt voor extra warmte in de barre wintertijd.

Openingsdagen en tijden Winter Efteling
• donderdag 10 november 2011 t/m zondag 5 februari 2012
• doordeweekse dagen: 11.00-18.00 uur
• weekends en Kerstvakantie (24 dec t/m 8 jan.): 11.00-20.00 uur
• Oudjaarsdag 31 december 2011: attracties tot 00.00 uur 11.00-01.00 uur

* Het indrukwekkende schouwspel wordt gecreëerd met behulp van 3D Video mapping: Er wordt een laag over een gebouw geprojecteerd, waardoor een optische illusie tussen 2D en 3D ontstaat. Een illusie tussen projectie en realiteit, waarbij de gedaante van het gebouw in luttele seconden kan veranderen. Gebouwen kunnen bewegen of zelfs instorten.

One Response

  1. Jay

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.