Oud & Nieuw met Lady Gaga?


Times Square, New York City. Voor veel mensen wereldwijd de ultieme place to be voor een spectaculair Oud & Nieuw feestje. Ieder jaar komen er zo’n 1 miljoen feestgangers uit alle delen van de wereld op Times Square bij elkaar om de laatste seconden tot het nieuwe jaar af te tellen. Ook dit jaar belooft het weer een groot feest te worden in New York: van Lady Gaga en Justin Bieber tot wensconfetti… NYC & Company – het officiële marketing- en toerisme bureau voor de stad New York geeft je een voorproefje.

Times Square 2011
Dit jaar zullen zowel Lady Gaga en Justin Bieber live op Times Square optreden tijdens de beroemde show van Dick Clark’s New Year’s Rockin’ Eve. In de Verenigde Staten kijken jaarlijks 100 miljoen mensen naar dit spektakel en wereldwijd zijn er zelfs meer dan 1 miljard mensen aan de buis gekluisterd om de 104-jaar oude ‘New Year’s Eve Ball Drop’ traditie volgen. The Ball heeft een diameter van bijna 4 meter en weegt meer dan 5.000 kilo. Maar liefst 2.688 Waterford kristallen en ruim 32.250 lichtjes zorgen een spectaculair kleurenspel.

Wensconfetti
Een mooi initiatief is de New Year’s Eve Wishing Wall bij het Times Square Visitors Center. Op deze wall kan iedereen zijn of haar wens voor 2012 op een briefje schrijven en op de grote muur hangen. Je kunt ook online je wensen doorgeven via timessquarenyc.org. Alle wensen worden uiteindelijk verzameld en op oudejaarsavond als confetti verstrooid door de straten rond Times Square. Tijdens Good Riddance Day op 28 december kun je daarnaast ook je nare gedachten uit 2011 vergeten. Zeg je vervelende herinneringen gedag en begin met een schone lei aan 2012!

Oud & Nieuw in de wijken
Overal in New York wordt Oud & Nieuw –en de dagen ervoor- uitbundig gevierd. Ga bijvoorbeeld met de hele familie naar het Staten Island Children’s Museum waar 31 december een speciale ‘daytime celebration’ plaatsvindt. Ook een aanrader: een bezoek aan Bronx Zoo en het New York Aquarium, waar tijdens de feestmaand de film The Polar Express in 4-D, met speciale sensor effecten in de stoelen, getoond wordt. Ook aan de sportievelingen is gedacht: in Central park wordt de Emerald Nuts Midnight Run van ongeveer 6,5 km georganiseerd. Voordat de run begint kun je genieten van een laser show, vuurwerk en een feestelijke parade. Een andere leuke manier om het nieuwe jaar in te gaan is met de Circle Line Sightseeing Cruise. De boot vaart van 10 tot 1 uur ’s nachts en vanaf het water kun je genieten van het vuurwerk onder het genot van lekkere hapjes, drankjes en de opzwepende muziek van de DJ.

Voor meer informatie over bovenstaande evenementen en overige feestelijkheden rondom Kerst in New York City, ga naar www.nycgo.com/holidays.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.