Overnachten in een kerststal

Overnachten in een kerststal 8
In alle drukte van de decembermaand wordt de achterliggende gedachte van de kerstdagen al gauw vergeten. Wimdu.nl biedt daarom de mogelijkheid om het oorspronkelijke kerstverhaal te beleven in een authentieke stal, inclusief een bed met stro. Hier hoef je niet helemaal voor naar Bethlehem af te reizen: ook op diverse plekken in Europa zijn knusse kerststallen te vinden. Niet alleen leuk voor jezelf, maar ook voor anderen; een gedeelte van de opbrengst gaat naar een goed doel.

Net als Jozef en Maria…
Het is een bijzondere belevenis; net als Jozef en Maria slapen op een dikke laag stro, zonder enige luxe. Het kan in de stalwoningen van Marion Fischer op ongeveer een uur ten zuidwesten van Berlijn midden in de natuur. Rond de feestdagen is overnachten mogelijk voor 20 euro per persoon. De opbrengst wordt geschonken aan een stichting die zich inzet voor verwaarloosde paarden.

Een magische Kerst
Wie iets meer luxe gewend is, kan terecht in de stalwoningen op een biologische boerderij in de buurt van Brighton in Engeland. Compleet met sfeerverlichting, elektriciteit, verwarming en zelfs een sierhaard, vormt deze stal een moderne versie van de traditionele kerststal. Kerst komt hier tot leven met veel groen en rondlopende dieren. Voor een ultieme kerstbeleving huur je originele herderkostuums en neem je – gratis – les in tradititioneel Brits kerstvieren.

Kerst tussen de kippen
Ook in de buurt van Parijs wachten ezels, schapen en paarden je op voor een sfeervolle Kerst. Een strostal zorgt voor een setting om in de feeststemming te komen met je favoriete Kerst tunes, want de stal beschikt over een docking station voor je iPod. Een overnachting kost 29 euro, wat direct naar het Rode Kruis van Frankrijk gaat.

Volgens traditie
Beleef kerstavond volgens de oorspronkelijke traditie in een grot in Bethlehem. Hier slaap je pas écht zoals Jozef en Maria, ver weg van alle drukte thuis. De grot is gelegen op een prachtige boerderij met uitzicht over een groene vallei en Mount Herodion.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.