Shopaholics-reizen naar Azië


Een vakantie naar Azië hoeft zich niet te beperken tot de mooiste stranden, jungles en accommodaties. Voor shopaholics is Zuidoost-Azië een walhalla, volgens reisorganisatie 333Travel. De grote steden staan er bol van exclusieve winkelcentra, gezellige straatmarkten, kleine boetiekjes en lokale fabriekjes. Alle grote modemerken zijn er te vinden, net als de mooiste stoffen. De prijs ligt er over het algemeen een stuk lager dan in westerse landen.

Aziaten zijn dol op de vele ruime shoppingmalls met airconditioning. Daar vind je niet alleen modewinkels van internationale allure, maar ook foodcourts, waar lokale gerechten vers worden bereid tegen zachte prijsjes. Behalve voor kleding gaan veel mensen naar Azië voor elektronica. De nieuwste mobiele telefoons, computers en digitale camera’s zijn er vaak goedkoper. Menig Aziatisch winkelcentrum is dan ook tot aan de nok gevuld met de nieuwste snufjes. Fashion, food en gadgets: shoppen in Azië is een echte beleving.

Thailand
Winkelhoofdstad van Thailand is uiteraard Bangkok. De meeste winkelcentra zijn gevestigd in de wijken Sukhumvit en Siam, het centrum van modern Bangkok. De hoofdstraten zijn uitgerust met de beste eettenten, de hipste clubs en de meest modieuze winkels. De knusse zijstraatjes barsten van de kleinere winkels en boetiekjes. Er staan talloze kraampjes met lokale producten. Bekende shoppingmalls in Bangkok zijn het Siam Paragon Centre voor luxe merken als Gucci en Prada en het enorme winkelcentrum MBK.

China
Ook het bloeiende China is tegenwoordig een ultramoderne shopbestemming. In het trendy Sanlitun Village in Beijing is een keur aan luxe te vinden. Het mondaine Shanghai is één van ’s werelds fashion capitals. Aan het populaire Nanjing Road zijn alle grote internationale merken verkrijgbaar.
Hong Kong is China’s absolute hotspot als het om shoppen gaat. Het stadstaatje is een fascinerend handelscentrum, waar het 24 uur per dag bruist. De bekendste straat is Nathan Road, die vanuit de haven landinwaarts loopt. In het befaamde Peninsula Hotel in de haven geniet je na een lange dag winkelen in stijl van een high tea.

Maleisië
Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië, wordt ook wel Shopping Paradise genoemd. De zogenaamde Gouden Driehoek wordt omringd door drie belangrijke hoofdstraten: Jalan Imbi, Jalan Sultan Ismail en Jalan Raja Chulan. Hier is het aanbod aan winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden enorm. De bekendste shoppingmall is de Suria KLCC, die tussen de 452 meter hoge Petronas Twin Towers ligt.

Lokale markten
Slenter je liever door kleine straatjes en steegjes op zoek naar de beste koopjes, lokale producten en souvenirs? In veel Aziatische dorpjes en stadjes is wel een markt te vinden. Test je onderhandelingsvaardigheden, want afdingen is een must, en neem contant geld mee.

Bangkok. Chatuchak weekendmarkt op zaterdag en zondag, voor originele souvenirs en grappige cadeautjes voor het thuisfront. De markt trekt wekelijks zo’n 200.000 bezoekers. Bereikbaar per Skytrain (station Mo Chit) of metro (station Chatuchak).

Beijing. De Zijdemarkt is één van de bekendste markten van Beijing. Enkele jaren geleden een straatmarkt in smalle steegjes, tegenwoordig in een vier verdiepingen tellend pand naast de oorspronkelijke locatie van de markt. Je koopt hier kleding, schoenen, tassen en sportkleding tegen zeer lage prijzen. Bekende merken zijn er bijna allemaal nagemaakt.

Yangshuo. In het zuiden van China, verscholen tussen steile karstbergen, ligt het idyllische stadje Yangshuo. De reis er naar toe, per boot over de Li-rivier, is op zich al spectaculair. De gezellige hoofdstraat bevat veel kraampjes met leuke koopjes.

Penang. Batu Ferringhi is niet alleen Penang’s bekendste strandbestemming, iedere avond is er ook een gezellige straatmarkt te vinden. Aan het eind van de middag komen de verkopers uit alle hoeken tevoorschijn met hun koopwaar. Daarmee vullen zij hun kraampjes aan de hoofdstraat, zodat er tot ’s avonds laat geslenterd kan worden.

…………………

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.