Ski-tour van 50 km!

Ski-tour van 50 km! 9

Skiërs op de top, op de achtergrond de Wilder Kaiser. © by Johannes Felsch


Dwars door de Kitzbüheler Alpen (Tirol), een van de grootste skiregio’s van de Alpen, loopt de TransKITZalp, de langste skitour van Oostenrijk voor goede skiërs. Deze tocht van 50 kilometer is een één- tot tweedaagse skitour door de skigebieden SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental en Kitzbühel. Zonder ook maar een enkele piste twee keer te skiën.

De TransKITZalp is een doorsteek, zonder gids, van de twee skigebieden SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental en Kitzbühel. Het skiavontuur brengt twee provincies en zeven gemeentes onder de latten. Wie de skitour op één dag wilt maken, neemt de skibus voor de terugweg. Wie er een onvergetelijke tweedaagse skitocht of weekendtocht van wilt maken, overnacht op de Pass Thurn. De volgende dag ga je goed uitgerust de uitdaging voor de net zo spectaculaire terugweg aan. Met de Kitzbüheler Alpen AllstarCard heb je toegang tot alle afdalingen van de TransKITZalp.

Onder de naam Best of SkiWelt zijn de mooiste afdalingen van de SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental bewegwijzerd. Best of SkiWelt biedt de skiër drie routes waarin de mooiste pistes van SkiWelt zijn opgenomen: Kaiser-, Salven- en Westendorf-Ronde. Deze drie skitochten, samen 35 km lang en met een 10.450 m hoogteverschil, voeren de wintersporter op overzichtelijke wijze door het grote skigebied en laten het beste zien wat de SkiWelt te bieden heeft. Dankzij de uitstekende bewegwijzering met ‘Best of SkiWelt’-symbolen, is het onmogelijk te verdwalen. Bovendien kun je altijd vanuit meerdere plaatsen en stations op een route komen. Of je nu behoort tot de skitoppers, stil genietende afdalers, natuur- of berghutliefhebbers, een route neemt, afhankelijk van het type skiër dat u bent – tussen een halve en een hele dag in beslag. De flyer met alle informatie en routekaarten is bij de dalstations verkrijgbaar.

Belangstellenden vinden meer informatie op www.kitzalps.com/nl en bij Kitzbüheler Alpen Marketing, tel.: +43 5356 647 48, info@kitzalps.com

De Kitzbüheler Alpen (in 2010 gekozen tot ‘s werelds beste skiregio) is met 1.087 km pistes, 356 gondelbanen en liften en 100 gemarkeerde skiroutes één van de grootste en populairste wintersportgebieden van Europa. Met de Kitzbüheler Alpen AllstarCard hebben wintersporters toegang tot meer dan 1.000 kilometer piste in de tien skigebieden: Kitzbühel, SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental, Saalbach-Hinterglemm-Leogang, Zell am See, Kitzsteinhorn, St Johann in Tirol, Waidring, Fieberbrunn, Wildschönau en Alpbachtal. De Kitzbüheler Alpen is de eerste grote skiregio in Oostenrijk en direct via de afslag Kufstein Süd zonder Autobahnvignet te bereiken.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.