Spotlight op cultuur Taiwan

Spotlight op cultuur Taiwan 9

De bereiding van traditioneel voedsel in Taiwan.


Het Taiwan Tourism Bureau start in 2012 de campagne International Spotlight. Hiervoor zet het bijzondere locaties en activiteiten in Taiwan geografisch op een rij en breiden toeristische service en logistieke mogelijkheden verder uit. Zo stellen zij bezoekers in staat “de interactie tussen kunst, cultuur en de Taiwanese levensstijl optimaal te ervaren”.

Levensstijl uitgelicht
Taiwanesen betrekken gasten graag bij het alledaagse leven in hun rijke cultuur en hierop speelt de campagne International Spotlight in. Per streek zijn de mooiste, leukste en meest bijzondere attracties uitgelicht. In het Oosten staan bijvoorbeeld het buitenleven met de seizoenen en inheemse volkeren en hun ambachten centraal. High lights zijn een bezoek aan de oudste stam van Taiwan, participeren op de uitgestrekte rijstvelden en proeven van het rijke palet aan smaken van het inheemse restaurant Kitchen God. In het Noorden komen cultuur en levensstijl zichtbaar samen in de winkelstraten, natuur-resorts, musea en tempels. Voor workshops is centraal Taiwan “the place to be”. In intieme sfeer geven ware kenners hun geheimen prijs van het bereiden van traditionele thee, essentiële oliën en de beste koffie.

Uitbreiding faciliteiten
Taipei is internationaal geliefd onder museumbezoekers vanwege het Nationaal Palace Museum dat ’s werelds waardevolste collectie Chinese kunst en nationale schatten beheert. Dit museum is straks aantrekkelijker door een ambitieuze uitbreiding. De expositieruimte wordt vijf keer zo groot en in een nabijgelegen “Cultural Creative Park” komen ontwerp, cultuur en kunst op zo’n vijf hectare samen. De toegangsprijs tot het museum is, inclusief Engelstalige tour, slechts € 2,50.
De toeristische reismogelijkheden over het gehele eiland zijn voor 2012 geoptimaliseerd. Bezoekers kunnen met de Taiwan Tourist Shuttle en Taiwan Tour Bus snel en gemakkelijk reizen tussen treinstations en de belangrijkste attracties. Ticketkosten variëren al naar gelang de route en beginnen bij € 3,-.
Meer informatie: www.nunaartaiwan.nl

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.