Steeds vaker huurauto in sneeuw

Steeds vaker huurauto in sneeuw 9
Sunny Cars, internationaal bemiddelaar in autohuur, verwacht een toename van het aantal verhuurde auto’s in wintersportgebieden. Steeds meer wintersporters kiezen er namelijk voor om naar hun bestemming te vliegen. Deze trend is ook te zien door een aanzienlijke toename van het aantal vluchten naar wintersportgebieden en de promotie van low cost airlines voor hun voordelige vluchten. Een huurauto biedt uitkomst om van de plaatselijke luchthaven naar de eindbestemming te komen.

Alle auto’s die Sunny Cars via vijftien verhuurpartners in de Europese wintersportgebieden aanbiedt zijn winterklaar en kunnen worden uitgerust met o.a. winterbanden, sneeuwkettingen en/of een ijskrabber. Als specialist in autohuur weet Sunny Cars als geen ander in welke landen een winteruitrusting verplicht is en kan haar klanten navenant adviseren en de juiste benodigdheden aanbieden.

Bij aankomst op de luchthaven in de volgende populaire wintersportgebieden geldt:
-Oostenrijk (Innsbruck en Salzburg): winterbanden verplicht tussen 01/11 en 15/04. Sunny Cars levert in deze periode huurauto’s standaard met winterbanden, doorberekende kosten zijn €3,- per dag. Huur van sneeuwkettingen en een ijskrabber mogelijk.

-Zwitserland (Geneve, Zürich en Basel): winterbanden verplicht tussen 01/11 en 01/05. Sunny Cars levert in deze periode huurauto’s standaard met winterbanden, doorberekende kosten vanaf CHF 8,- per dag. Huur van sneeuwkettingen en een ijskrabber mogelijk.

-Frankrijk (Grenoble, Geneve): winterbanden zijn alleen verplicht als de weersomstandigheden erom vragen. Bij Sunny Cars zijn winterbanden, sneeuwkettingen en ski-imperiaal tussen november en april op aanvraag verkrijgbaar.

-Duitsland (München): winterbanden zijn alleen verplicht als de weersomstandigheden erom vragen. Bij Sunny Cars zijn winterbanden tussen oktober en maart op aanvraag verkrijgbaar. De kosten bedragen € 8-15,- per dag, afhankelijk van de lokale verhuurpartner.

-Scandinavië: In Zweden, Noorwegen en Finland worden de huurauto’s in de winter standaard uitgerust met winterbanden of all season banden. In een enkel geval zijn daar kosten aan verbonden. Sneeuwkettingen en/of een ski-imperiaal zijn op aanvraag verkrijgbaar. In Finland kan bovendien een ski-box worden aangevraagd.

Hans Knottnerus, General Manager Nederland & België van Sunny Cars: “Steeds meer wintersporters geven de voorkeur aan het gemak van een korte vlucht naar de wintersportbestemming ten opzichte van een vaak lange en vermoeiende rit vanuit Nederland. Het huren van een auto op de plaats van bestemming geeft vervolgens dezelfde vrijheid om inclusief bagage en wintersportuitrusting te gaan en staan waar je wilt.”

Sunny Cars is in 1991 in Duitsland opgericht. De broker is actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Zwitserland. Kijk voor meer informatie op www.sunnycars.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.