Swingen in de sneeuw

Swingen in de sneeuw 9Voor wintersporters die eens een andere wintervakantiebeleving willen ervaren is Scandinavië een zeer geschikte bestemming. Het winterpretaanbod in Finland, Noorwegen en Zweden is veel groter dan alleen maar skiën. Denk aan sneeuwscooter safari’s, sledehondentochten, sneeuwschoenwandelen of rendiertochten maken. Naast snowboarden kan men ook schaatsen, langlaufen, ijsvissen, ijszwemmen, dineren in een tent en overnachten in een ijshotel.

En voor liefhebbers van muziek is het jaarlijkse Blues & Jazz festival in de Finse wintersportplaats Ylläs een bijzondere ervaring; vier dagen lang treden talrijke bands op in hotels, kroegen en cafés langs loipes in een sprookjesachtige wintersportomgeving. In 2012 vindt het festival plaats van donderdag 26 tot en met zondag 29 januari. Ylläs ligt zo’n 150 kilometer ten noorden van de Poolcirkel en is bij de Finnen zelf de populairste wintersportbestemming in eigen land. Reisorganisatie BBI Travel biedt een 8-daagse arrangement aan inclusief directe vlucht Amsterdam Schiphol – Kitillä met vertrek op 22 januari. Nadere informatie op www.bbi-travel.nl. Het festival programma vindt men op www.yllas.fi/en.

Sedert vele jaren staat Ylläs de laatste week van januari in het teken van blues en jazz muziek. Bands uit binnen- en buitenland treden op in verschillende locaties zowel overdag als ’s avonds. Er worden zo’n 25 concerten gegeven verdeeld over de vier dagen. Een festivalpas kost 85 euro of men koopt een entreekaart aan de deur. Prijzen van de tickets variëren van 5 euro tot een jazz diner van 38 euro. Prijs van het BBI Travel arrangement is 947 euro op basis van 4 personen inclusief directe retourvlucht Amsterdam – Kittilä, transfer naar accommodatie in Finse chalet met sauna en open haard plus een speciaal samengesteld excursiepakket waaronder een sneeuwscooter en huskysafari, een sneeuwschoenwandeling en een tocht in een rendierslee. Entrees tot de concerten zijn niet inbegrepe

Tussen 25 december 2011 en 11 maart 2012 vertrekt er iedere zondag een direct vlucht van Schiphol naar de Noord Finse luchthaven Kittilä. In de nabije omgeving van Kittilä liggen de twee populaire wintersportgebieden Ylläs en Levi.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.