Varen tussen de ijsschotsen

Varen tussen de ijsschotsen 8

Ms Oosterdam in de wateren van Alaska.


Een cruise is voor sommige mensen een synoniem voor lekker in de zon varen, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Holland America Line laat bijvoorbeeld het beste van Alaska en Yukon zien tijdens zeventien verschillende CruiseTours voor 2012. Van gletsjer-panorama’s in het Glacier National Park tot de ruige natuur van Denali National Park of het Klondike Gold Rush gebied in Yukon, Holland America Line neemt haar gasten mee in alle facetten van de rijke natuur van Alaska (Verenigde Staten) en Yukon (Canada). De reizen bestaan uit twee delen, een cruise en een rondreis over land.

De CruiseTours variëren van 10 tot 20 dagen en maken, afhankelijk van de totale lengte van de reis, een drie-, vier- of zevendaagse cruise via de Inside Passage. Eén van de hoogtepunten tijdens het tourgedeelte is een tweedaags bezoek aan Denali National Park, met het vele wild (grizzly beren, elanden, caribou’s) en spectaculair landschap. De CruiseTours zijn zo samengesteld dat alle hoogtepunten van Alaska’s wildernis, het dierenleven, de oorspronkelijke cultuur en de historie aan bod komen. Zes rondreizen bezoeken ook Canada’s Yukon Territory met de herinneringen aan de goudkoorts in Klondike Gold Rush en bijzondere nationale parken, zoals Kluane National Park en Tombstone Park. De CruiseTours worden aangeboden van mei tot en met september.

‘Holland America Line heeft een lange ervaring in reizen naar Alaska, volgend jaar precies 65 jaar’, zegt Richard Meadows, executive vice president marketing, sales en gastenprogramma’s. ‘Onze CruiseTours zijn zo samengesteld dat zij het beste van twee werelden combineren: een cruise en een rondreis over land.’

Sommige CruiseTours beginnen met de cruise en maken aansluitend de rondreis, andere reizen starten met de tour in Alaska en sluiten af met een cruise. Voor beide opties zijn er veel mogelijkheden in routes, het aantal dagen en de vertrekdata. Zo kiest één voor een rustige start van de vakantie aan boord van een Holland America Line cruiseschip, een ander maakt liever juist na afloop van de rondreis door Alaska een cruise.

Tijdens een CruiseTour hebben gasten de keuze uit een breed programma van excursies, op het water of aan wal. Zoals wandeltochten, hondesleerijden, vliegvissen, raften, gletsjertochten per helikopter en historische en culturele tours. De reis op het vaste land gaat onder meer met Holland America Line’s eigen McKinley Explorer treinen, voorzien van een panoramisch glasdak voor prachtig uitzicht, evenals comfortabele stoelen, allen in de rijrichting geplaatst. Daarnaast wordt ook gereisd per moderne touringcar, voorzien van ruime lederen stoelen, veel beenruimte en plaats voor maximaal 44 passagiers.

De Holland America Line CruiseTours zijn er vanaf € 899 per persoon voor een 10-daagse reis. Daarnaast biedt Holland America Line ook Alaska cruises (zonder rondreis), deze zijn er vanaf € 549 per persoon. Meer informatie over alle cruises en Alaska CruiseTours van Holland America Line, de schepen en tarieven is te vinden op de Nederlandstalige website www.hollandamerica.nl.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.