Wandelvakantie in België

Met de opening van wandelnetwerk Kempense Landduinen sluit Toerisme Provincie Antwerpen een goedgevuld jaar af. Voortaan kun je ook in Balen, Meerhout en Geel langs een netwerk van geselecteerde wandelpaden stappen. 2012 kondigt zich nóg drukker aan, met de laatste 4 netwerken in de Antwerpse Kempen en een nieuwe formule voor de Wedstrijd Wandelen.

Wandelnetwerk Kempense Landduinen serveert 340 kilometer wandelplezier in de gemeenten Balen, Geel, Meerhout en Mol (Heidehuizen). Zoals bij het populaire fietsroutenetwerk kunnen wandelaars zelf trajecten uitstippelen langs de prima wandelpaden, met elkaar verbonden via knooppunten. De bewegwijzering gebeurt met rechthoekige rood-witte borden met nummers. De naam verwijst naar de landduinen die hier en daar in het landschap opduiken. Het gaat om restanten van oeroude stuifduinen. Sommige zijn enkele tientallen meter hoog, andere zijn minder gemakkelijk te herkennen.

Ook de Grote Nete is prominent aanwezig. Verder loopt het netwerk langs bijzondere stukken natuur en verbazend stille plekjes, fraaie molensites en charmante kapelletjes. Af en toe botst de wandelaar op sporen van een spannend stuk geschiedenis of een intrigerend verhaal. Van de Boerenkrijg tot mysterieuze dwaallichtjes.

Wandelen vormt al enkele jaren een topprioriteit voor Toerisme Provincie Antwerpen. Tegen het einde van 2012 wil TPA 12 wandelnetwerken in de provincie Antwerpen realiseren, goed voor zomaar even 4000 kilometer wandelplezier. Wandelnetwerk Kempense Landduinen is nummer 8 in de reeks. Gedeputeerde voor toerisme Inga Verhaert: “Volgend jaar steken we nog een tandje bij en werken we de 4 resterende netwerken in de Antwerpse Kempen af. Met daarbij netwerken in toeristische topgemeenten als Lier en Mol.

De kaart van het wandelnetwerk Kempense Landduinen is te koop (8 euro) bij de toeristische infokantoren van bovenvermelde gemeenten. Online bestellingen en extra wandelsuggesties op www.antwerpsekempen.be.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.