Weg met de hindernissen!


Veel wandelaars en fietsers kennen het probleem: je loopt of fietst een mooie route en ineens doemt er een snelweg op, die het vervolg van de tocht verstoort. Twee publicaties van het CROW moeten barrières zoals deze helpen verminderen. Het Landelijk Fietsplatform en Stichting Wandelnet (voorheen Wandelplatform-LAW) werkten mee aan de inhoud van de uitgaven. Vanaf nu zijn ‘Recreatieve stad-landverbindingen’ en ‘Barrièrewerking van lijninfrastructuur’ bij het CROW verkrijgbaar.

De publicaties zijn praktische naslagwerken om problemen weg te nemen rondom infrastructurele barrières en recreatieve verplaatsingen in en om de stad. En om deze te voorkomen. ‘Recreatieve stad-landverbindingen’ gaat over barrières en barrièrewerking voor recreatief langzaam verkeer in de stadsrandzone. ‘Barrièrewerking van lijninfrastructuur’ gaat over barrières voor langzaam verkeer door lijninfrastructuur, zoals wegen, spoorwegen en waterwegen.

Afgelopen periode gaven het Landelijk Fietsplatform en Stichting Wandelnet samen met een groep vertegenwoordigers vanuit diverse partijen vorm aan de twee publicaties. De publicaties zijn uitgaven van het CROW, het nationale kennisplatform voor infrastructuur, verkeer, vervoer en openbare ruimte. De publicaties zijn bedoeld om meer inzicht in, en kennis over barrièrewerking van infrastructuur te verkrijgen, om de bereikbaarheid voor wandelaars en fietsers te vergroten en om gebieden met elkaar te verbinden. Ze zijn met name bestemd voor de verkeerskundige, de beleidsmaker, de bestuurder, de belangenbehartiger, de recreatiemedewerker, de planoloog, de stedenbouwkundige en de landschapsarchitect. Beide publicaties zijn verkrijgbaar via www.crow.nl/shop

Het Landelijk Fietsplatform is als landelijk kennis- en coördinatiepunt voor het recreatieve fietsen verantwoordelijk voor het netwerk landelijke fietsroutes (LF-routes) en systeembeheerder van de regionale knooppunt­netwerken. Het Fietsplatform stimuleert hiernaast verdere product­ontwikkeling en promoot het recreatief fietsen via NederlandFietsland.nl. Ook geeft het platform impulsen aan behoud en zo nodig verbetering van de mogelijkheden voor het recreatieve fietsen in Nederland, met bijzondere aandacht voor de toegankelijkheid van het landelijk gebied.

Wandelnet treedt op als belangenbehartiger voor de wandelaar en verzorgt de landelijke wandelroutestructuur in alle provincies. De organisatie is merkhouder van het wit-rode® en geel-rode® beeldmerk, herkenningsteken voor Lange-Afstand-Wandelpaden® en Streekpaden®. Wandelnet werkt samen met de aangesloten organisaties: Nivon, ANWB, NWB, KNBLO, Scouting Nederland, Veilig Verkeer Nederland, TeVoet, Vrienden van de Voetveren, NTKC, Stayokay, NKBV en Op Lemen Voeten.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.