Wifi onderweg naar Dubai

Wifi onderweg naar Dubai 11
Tegen betaling van 15 dollar kunnen passagiers binnenkort de hele vlucht onbeperkt internetten via een wifi-verbinding in de A380 vliegtuigen van Emirates. Passagiers kunnen surfen, e-mailen of tweeten terwijl ze vliegen met Emirates; de luchtvaartmaatschappij introduceert Wi-Fi van serviceprovider OnAir.

Passagiers hebben toegang tot Wi-Fi connectie aan boord met behulp van smartphones, tablets en laptops. Het enige wat de passagier hoeft te doen is hun apparatuur met draadloze verbinding te openen, zich aanmelden op het OnAir-netwerk en de eenvoudige stappen volgen om toegang te krijgen tot het internet. Als onderdeel van de testfase, konden passagiers van enkele A380 vluchten al sinds enkele maanden gebruik maken van Wi-Fi.

“Emirates is vooruitstrevend in het gebruik van mobiele telefonie aan boord van 91 toestellen die het al toestaan”, zegt Patrick Brannelly, Vice President Corporate Communications Product, Publishing, Digital en Events. “Wij zijn uiteraard erg blij OnAir Wi-Fi te lanceren op onze A380 toestellen en we zullen blijven investeren in communicatieproducten voor onze gehele vloot.”

Het gebruik maken van Wi-Fi op mobiele telefoons kan vanaf US $7,50 en vanaf US $15 voor laptops met een volledig datapakket die het mogelijk maakt om veel bereik te hebben tegen een toegankelijke prijs. Het pakket van US $7.50 zou ervoor moeten zorgen dat de gemiddelde Blackberry gebruiker de hele weg tussen Dubai en Parijs verbonden blijft, een vlucht van ruim zes en een half uur.

Emirates Airline is volgens eigen zeggen een van de snelst groeiende luchtvaartmaatschappijen ter wereld. In mei 2010 startte de luchtvaartmaatschappij met de passagiersroute Amsterdam – Dubai. Dagelijks vertrekt de EK 148 om 14.15 uur direct van Amsterdam naar thuisbasis Dubai (aankomst tijd 23:45 uur). Emirates vliegt op 116 bestemmingen in 68 landen. De vloot van Emirates bestaat uit 164 widebody Airbus- en Boeing-toestellen. De maatschappij heeft momenteel 19 Airbus A380’s in gebruik. Orders lopen voor nog eens 241 toestellen, ter waarde van ruim 84 miljard Amerikaanse dollar. Voor meer informatie: www.emirates.nl

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.